به گزارش خبرنگار مهر، یحیی رضایی عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به منظور تأمین داروهای مورد نیاز بهویژه داروهای کرونایی در استان بوشهر تلاشهای گستردهای صورت گرفته و وضعیت مناسبی در این زمینه داریم.
وی اضافه کرد: داروهای کرونایی داروهای بیمارستانی هستند و با توجه به بدهیهای سنگین بیمارستانها به شرکتهای دارویی نتوانستند همه نیازهای مردم را تأمین کنند و به صورت دست و پا شکسته خریداری میشد و تشخیص داده شد که داروخانهها این داروها را بیاورند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: در این زمینه برای توزیع داروهای کرونایی، اولویت با داروخانههای شبانهروزی بود و سپس درخواست دادیم که داروخانهها داروها را بیاورند.
وی تاکید کرد: به خاطر سود پایین این داروها و وجود مطالبات طولانیمدت، داروخانهها این داروها را نیاوردند. از داروخانهها بارها خواستیم که داروها را بیاورند ولی این کار را نکردند. ما این داروها را آوردیم و با کمک یکی از خیرین توانستیم نیازهای بیماران را تأمین کنیم.
رضایی اضافه کرد: داروی رمدسیور به اندازه کافی در استان داریم و هر داروخانهای بتواند توزیع کند نیازهای آنها تأمین و در اختیارشان قرار میگیرد. دیگر داروهای کرونایی هم موجود است و مشکلی در تأمین آن نداریم.
کمبودی در استان نداریم
وی ادامه داد: سرم هم در استان موجود است و کمبودی در استان نداریم. به خاطر پیک بیماری طی یک ماه گذشته کمبود مقطعی ایجاد شد ولی اکنون مشکلی نداریم و داروخانههای منتخب برای تأمین آن مشکلی ندارند و از این هفته در داروخانههای مختلف توزیع میشود. سیاست این است که فعلاً توزیع سرم تحت کنترل باشد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در مورد سوال یکی از خبرنگاران در مورد تخلفات داروخانهها خاطرنشان کرد: تا حال گزارش مکتوبی در مورد گرانفروشی داروخانهها صورت نگرفته است و در صورتی که گزارشی دریافت شود برخورد جدی صورت میگیرد.
وی با اشاره به تأمین داروهای مورد نیاز در داروخانههای استان، ادامه داد: پوشش کامل دارویی را در استان بوشهر داریم و کمبود داروخانه نداریم.
رضایی با اشاره فعالیت بیش از ۱۲۰ داروخانه در استان بوشهر افزود: افرادی که امتیاز لازم را در یک شهر داشته باشند میتوانند داروخانه را ایجاد و راه اندازی کنند و به منظور تسهیل در کارهای مردم، تعداد داروخانههای بیشتری ایجاد خواهد شد.
پاسخ به شبهات
وی در مورد شائبههای مطرحشده در مورد نامه معاون دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به خودش برای دریافت دارو بیان کرد: کسانی که بخواهند داروهای خاص را دریافت و به مشتریان ارائه کنند باید درخواست خود را به معاون دارو و درمان ارائه کنند و ما هم این روال قانونی را طی کردیم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: برای توزیع داروهای خاص نامهای به همه داروخانههای شهر بوشهر زدیم و گفتیم هر یک داروخانههای شبانه روزی و غیر شبانه روزی که شرایط لازم را دارد و میخواهد، اعلام آمادگی کند.
وی تصریح کرد: به داروخانهها اعلام کردیم و تک تک به صورت کتبی به داروخانههای استان نامه دادیم ولی کسی جواب نداد. رئیس دانشگاه پیشنهاد داد چون فضا و زیرساخت مناسب را دارید، داروخانه شما داروهای خاص را ارائه کند.
رضایی خاطرنشان کرد: فضای مناسب، نیروی متخصص و گرانی داروها از دلایل عمده عدم استقبال داروخانههای شهر از این موضوع بود و تصمیم بر این شد که این کار را خودمان انجام دهیم.
وی تصریح کرد: خدا را شاهد میگیرم که این کار را بدون هیچ چشمداشتی در مورد مسائل مالی انجام دادم و هدف ما تأمین نیازهای مردم بوده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در دستورالعمل جدید که ابلاغ شده است، یک سری شرایط عمومی و اختصاصی برای داروخانهها اعلام شده است و هیچ ممنوعیتی برای معاون غذا و دارو و معاونین وجود ندارد.
وی اضافه کرد: دغدغههایی داشتیم و برای اینکه شبههای هم ایجاد نشود، مکاتبات با سازمان غذا و دارو انجام شد و با موافقت سازمان ادامه کار دادیم. به خاطر زیرساخت و فضای مناسبی که داشتیم و هیچ مخالفتی صورت نگرفته است این کار را انجام دادیم. مستندات این موضوع موجود است ولی اطلاعات برعکس جلوه داده نشود.
رضایی ادامه داد: به خاطر عشق به مردم آمدم و دنبال مسائل مادی نیستم. اگر در داروخانه خودم باشم از نظر مالی و حقوقی به نفع من خواهد بود. الان هیچ ممنوعیتی برای فعالیت همزمان در معاونت غذا و دارو و داشتن داروخانه وجود ندارد.