گرگان- گلستان دارای پروژه های نیمه تمام بی شماری است که باید در دولت سیزدهم علاوه بر تعریف پروژه های جدید، برای ساماندهی و خاتمه آنها هم فکر اساسی شود.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- اعظم محبی: گلستان طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی، اقتصادی و اشتغالزایی متعدد راکدی دارد که با وجود وعده‌ها و کلنگ زنی‌ها، سال‌ها است همچنان بر زمین مانده است.

پروژه‌هایی که نقش مؤثری در توسعه استان داشته و در صورت بهره برداری از آنها، نه تنها مردم گلستان بلکه کل کشور از آن منتفع می‌شوند.

علیرغم تلاش‌های انجام شده به سبب برخی از تنگناها و مشکلات، تاکنون اتفاق خاصی جز دادن وعده و وعید برای این پروژه‌ها رقم نخورده است.

گلستان از پروژه‌های کلان بی بهره بوده و اندک پروژه‌های ترسیم شده هم با وجود اهتمام نمایندگان و استاندار ناتمام و بی نتیجه باقی مانده است. پروژه‌های همچون راه‌آهن گرگان- مشهد، طرح گردشگری آشوراده، بندر خواجه نفس، سد نرماب چهل چای، طرح نجات خلیج گرگان، پتروشیمی و منطقه آزاد اینچه برون همچنان ناتمام و زمان بهره‌برداری آنها مشخص نیست.

با توجه به محرومیت مزمن گلستان از زمان‌های دور تاکنون، دولت جدید باید نگاه ویژه‌ای به این استان داشته باشد تا پروژه‌های اساسی هرچه سریع‌تر به سامان برسد و رغبت سرمایه گذاران و فعالان بخش خصوصی جهت مشارکت در طرح‌های اقتصادی افزایش یابد.

هزاران میلیارد تومان برای تکمیل این پروژه‌ها نیاز است که یقیناً اتکای صرف به منابع دولتی راهگشا نبوده و ضرورت دارد تا با توجه به استقرار کابینه جدید از هم اکنون به فکر جذب سرمایه‌گذار و ورود شرکت‌های خصوصی برای اتمام این پروژه‌ها باشیم.

طبق گفته هادی حق شناس، استاندار گلستان سه طرح بزرگ اقتصادی استان شامل منطقه آزاد اینچه برون، بندر خشک و طرح گردشگری جزیره آشوراده تمام مجوزهای لازم را اخذ کرده، پروژه‌هایی که در صورت اجرا سیمای گلستان را متحول خواهد کرد.

توسعه زیرساخت‌های بخش درمان

دبیر مجموع نمایندگان گلستان در خصوص پیگیری و سرانجام برخی از پروژه‌ها به خبرنگار مهر گفت: مجمع نمایندگان با استاندار جلسه‌ای داشتیم و تفاهم کرده ایم پروژه‌های زیربنایی و اساسی را در دستور کار قرار دهیم.

پروژه‌های نیمه تمام گلستان را در دولت جدید به صورت ویژه دنبال خواهیم کرد غلامرضا منتظری افزود: صنایع تبدیلی و تکمیلی، راه آهن، آب شرب آشامیدنی و مشکلات بهداشت و درمان از جمله مواردی است که برای استان بسیار حائز اهمیت است.

وی بیان کرد: خوشبختانه در زمینه بهداشت و درمان در سال‌های اخیر اقدامات خوبی انجام شده و توانستیم مجوز احداث بیمارستان جایگزین طالقانی گرگان را اخذ کرده و همچنین مجوز ساخت درمانگاه تأمین اجتماعی در شهرستان آق قلا صادر شد.

منتظری اضافه کرد: در سفر کمیسیون بهداشت و درمان به گلستان هم قول مساعد برای تکمیل و توسعه مراکز درمانی و افزایش تجهیزات داد شد که باید آن را پیگیری کنیم.

پتروشیمی مشکل حقوقی دارد

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی در خصوص پتروشیمی هم گفت: بنده نامه‌ای خدمت رئیس جمهور ارسال کرده تا دستور ویژه برای برداشتن موانع این پروژه صادر شود.

منتظری ادامه داد: ۹۰ هزار سهامدار این پروژه ۱۵ سال است که استخوان در گلو داشته و امیدواریم به زودی شادی بر لبانشان بنشیند.

وی بیان کرد: پروژه مشکلات حقوقی داشته و بحث سرمایه گذار مطرح است زیرا چندین سال این پروژه راکد بوده و هم اکنون هزینه‌های آن افزایش یافته است.

منتظری اظهارکرد: با بررسی‌های شکل گرفته این پروژه کاملاً توجیه اقتصادی داشته و متأسفانه در گذشته برخوردهای متناقض و متضادی با آن شده که روند اجرای آن را طولانی کرده است.

وی متذکر شد: به دنبال جذب سرمایه گذار برای پتروشیمی هستیم، کسی که بتواند در کوتاه‌ترین زمان این پروژه را احیا کند.

استفاده از ظرفیت استان‌ها شمالی برای اجرای راه آهن گرگان- مشهد

منتظری در خصوص پروژه راه‌آهن گرگان- مشهد که از سال ۱۳۸۸ مطرح بوده و تاکنون چندین بار کلنگ زنی شده است، هم گفت: مشکل اصلی این پروژه کمبود اعتبار است و نگاه این بود که سرمایه گذاری در این زمینه شکل گیرد زیرا هزینه آن بسیار سنگین است.

وی ادامه داد: در دولت قبلی نشست‌های متعددی را با فراکسیون استان‌های شمالی داشتیم زیرا اگر این پروژه اتفاق بیفتد تنها گلستان از آن منتفع نمی‌شود بلکه استان‌های گیلان و مازندران هم می‌توانند از آن استفاده کنند لذا ظرفیت این سه استان را به هم گره زده اید و با وزیر راه و معاون اول رئیس‌جمهور سابق نشستی داشتیم اما با توجه به کمبود اعتبار اتفاقی نیفتاد و هم اکنون هم با وزرای دولت سیزدهم مباحث را مطرح کرده‌ایم و آمادگی داریم دوباره آن را پیگیری کنیم.

دبیر مجموع نمایندگان گلستان اضافه کرد: در مورد صنایع تبدیلی و تکمیلی هم گام‌های اساسی برداشته شده که در آخرین مورد آن اخذ مجوز دامداری دو هزار رأسی در گرگان است.

وی گفت: در حوزه آب هم اقداماتی همچون اخذ مجوز و ردیف اعتباری برای سد شصت کلاً انجام شده و شیرین‌سازی آب دریا هم بهترین راهکار است که وزیر نیرو جدید هم به این امر تاکید کردند اما روند اجرا طولانی است و به موازات آن باید طرح‌های دیگری را هم پیگیری کنیم.

منتظری بیان کرد: در روز شنبه هفته آتی، مجمع نمایندگان نشستی با استاندار خواهد داشت تا دوباره تعهدات را مرور کرده و در دولت سیزدهم تحولات بیشتری در استان اتفاق بیفتد.

اقدمات اولیه طرح گردشگری آشوراده در حال اجرا است

نماینده مردم غرب گلستان در مجلس هم به خبرنگار مهر گفت: طرح گردشگری جزیره آشوراده تصویب شده و کارهای آن در حال انجام است و باید توسط سازمان همیاری شهرداری‌ها زیرساخت‌های آن از جمله راه دسترسی ایجاد شود.

عبدالجلال ایری در خصوص بندر گمیشان هم افزود: این پروژه در شرف سرمایه‌گذاری است، مطالعات فاز صفر آن انجام شده و مطالعات فاز یک هم باید توسط سرمایه‌گذار اجرا شود و تصور نمی‌کنم این کار بیشتر از دو ماه آینده به طول بینجامد.

وی گفت: وزیر جدید راه و شهرسازی هم به لحاظ سرمایه گذاری بخش خصوصی برای ایجاد بندر استقبال کرده و این امر بسیار حائز اهمیت است.

اعتبار طرح احیا خلیج گرگان ابلاغ نشده است

ایری در خصوص احیای خلیج گرگان توضیح داد: هنوز ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده احیای خلیج توسط سازمان برنامه و بودجه ابلاغ نشده و منتظر آن هستیم تا با ابلاغ بودجه سازمان بنادر اقدامات خود را شروع کند.

وی بیان کرد: با استقرار کابینه جدید مجمع نمایندگان هم به دنبال تکمیل پروژه‌های نیمه تمام خواهد بود نگاه ویژه ای به گلستان شود.

نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس هم با اشاره به پیگیری ویژه پروژه‌های نیمه تمام به خبرنگار مهر گفت: طرح گردشگری آشوراده مهم‌ترین طرح گردشگری استان است که به دلایل مشکلات محیط زیستی تاکنون راکد باقی مانده است.

رحمت الله نوروزی افزود: این جزیره در حوزه استحفاظی گلستان واقع شده اما مدیریت محیط زیست آن با مازندران است.

وی توضیح داد: در هیچ جای دنیا مدیریت به این صورت نیست و مرزهای سیاسی، منابع طبیعی و محیط زیست یکی است پس باید این امر اصلاح شود.

سد نرماب کمبود اعتبار دارد

نوروزی در خصوص سد نرماب، بزرگترین سد مخزنی گلستان که از سال ۹۱ کلنگ زنی شده هم گفت: این پروژه کمبود اعتبار دارد و با وزیر نیروی دولت سیزدهم هم مذاکراتی انجام شده و در حال رفع مشکل هستیم.

البته سید محمد حسینی، مدیرعامل آب منطقه‌ای گلستان هم در خصوص پروژه سد نرماب به خبرنگار مهر گفت که باید در دولت جدید برای آن تصمیم گیری شود.

با توجه به روی کار آمدن دولت جدید امید گلستانی‌ها برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام افزایش یافته و آنها از مدیران و نمایندگان انتظار دارند تا با عزم و اراده بیشتری اجرای این پروژه‌های را دنبال کنند.