با وجود تمام قابلیت‌های مثبت در گوشی‌های هوشمند، نباید از ضررهای آن غافل شد. الجزیره ۵ دلیل را برای دوری از گوشی‌های هوشمند عنوان کرده که شاید در ظاهر حس نشوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، الجزیره نوشت: درست است که قابلیت‌های موجود در گوشی‌های همراه بسیاری از نیازها را رفع کرده و زندگی ما را نسبت به قبل آسان کرده، اما نباید از ضررهای موجود در آن غافل شد.

آسیب‌های گوشی‌های هوشمند زمانی شروع می شود که بیش از حد از آن استفاده شود.

در اینجا به ۵ موردی که سلامتی را به خطر می‌اندازد و ممکن است برخی افراد آن را حس نکنند، می‌پردازیم:

_آسیب ‌چشم‌ها: گوشی‌های همراه می توانند به گیرنده‌های نوری در چشم آسیب برسانند و آن‌ها را خشک کنند.

_ سندرم تونل کارپال مچ دست: اگر در روز، ۵ تا ۶ساعت از گوشی همراه خود استفاده می کنید، احتمالاً با دردی در ناحیه مچ دستتان مواجه خواهید شد.

مطالعات نشان می دهد که این سندرم به دلیل اعتیاد به تلفن‌های هوشمند در بین جوانان رایج شده و منجر به درد مچ دست و همچنین سوزن سوزن شدن و بی‌حسی انگشتان می‌شود.

_مشکلات پوستی: بسیاری از مطالعات ثابت کرده گوشی‌های هوشمند تبدیل به محل زندگی میکروب ها و باکتری‌ها شدند و به احتمال زیاد به راحتی به پوست منتقل می‌شوند و مشکلات پوستی مانند آکنه را ایجاد می کنند. این مشکل هنگامی که گوشی را روی گونه یا گوش خود قرار می‌دهید، بیشتر می‌شود. بنابراین توصیه می شود همیشه این وسایل را استریل کنید.

_اختلال در خواب: برای اینکه بدن بتواند عملکرد طبیعی خود را داشته باشد، باید فرد به طور متوسط بین ۷ تا ۸ ساعت بخوابد، اما تلفن‌های هوشمند اجازه چنین اتفاقی را نمی دهند؛ چراکه استفاده بیش از حد از آن‌ها، به ویژه در ساعات پایانی شب باعث می شود بی‌خوابی بر فرد غالب شود.

_استرس غیرطبیعی: اطلاعات بیش از حد موجود در اینترنت هنگام استفاده از تلفن‌های هوشمند به بی‌خوابی و اختلال در خواب منجر می‌شود که همین موضوع باعث بروز افسردگی ‌می‌شود.

مترجم: مرضیه کیان