به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سای تک دیلی، تا به حال هیچ مریخ نوردی حتی در جریان استفادههای آزمایشی در سطح زمین نتوانسته به چنین موفقیتی دست یابد.
جمعآوری نمونههای خاک و سنگ از عمق زمین و انتقال این نمونهها به آزمایشگاه کوچکی که در درون مریخنورد تعبیه شده، از جمله وظایف مریخنورد آژانس فضایی اروپا است که در قالب مأموریت اگزومارس ۲۰۲۲ انجام میشود.
به گفته دیوید پارکر مدیر بررسیهای رباتیک و انسانی آژانس فضایی اروپا موفقیت مته این مریخنورد اولین گام برای اکتشاف مریخ در آینده خواهد بود. تا به حال هیچ مریخ نوردی نتوانسته تا بیش از عمق ۷ سانتیمتری سطح این سیاره به پیش برود.
با تقویت مته این مریخنورد از آن میتوان برای دستیابی به نمونههای خاک این سیاره که در عمق دو متری مریخ قرار دارند، استفاده کرد. در این صورت دسترسی به مواد ارگانیک این سیاره که مربوط به ۴ میلیارد سال قبل هستند، ممکن میشود. مواد یادشده شباهت زیادی به مواردی دارند که در زمان شکلگیری اولیه زمین بر سطح آن وجود داشته و این موضوع برای افزایش اطلاعات در مورد نحوه شکلگیری کره زمین نیز حائز اهمیت است.
در آزمایشهای انجام شده مته مریخنورد رزالیند فرانکلین آژانس فضایی اروپا توانسته از انواع سنگها و لایههای خاک مانند خاک رس سیمانی با سختی متوسط گذر کند. مته این نمونه را به شکل گلولهای با قطر حدود ۱ سانتی متر و طول ۲ سانتی متر استخراج کرد.