به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، کاوشگر ژورانگ طوری طراحی شده تا فقط با مدارگرد خود (تیان ون ۱) ارتباط برقرار کند. اما این کاوشگر مدتی طولانیتر از مأموریت برنامه ریزی شده خود فعال مانده و مدارگرد آن نمیتواند دادههای زیادی را منتقل کند. بنابراین چین و اروپا تصمیم گرفتند طی آزمایشی دادههای ژورانگ را به «مارس اکسپرس» و به زمین منتقل کنند.
این روند کمی چالش برانگیز بود زیرا تجهیزات ارتباطی رباتها با یکدیگر تناسب نداشت. ژورانگ میتواند دادهها را در فرکانسی منتقل کند که برای مارس اکسپرس قابل ردیابی باشد، اما برعکس این روند ممکن نیست. بنابراین ژورانگ فقط دادهها را به مدار گرد میفرستد.
در ۲۰ نوامبر سال جاری میلادی مدارگرد مارس اکسپرس از ارتفاع ۴ هزار کیلومتری ژرانگ در منطقه Utopia Planitia مریخ گذشت و دادههایی را دریافت کرد و در مرحله بعد آن را به مسافت ۳۷۰ میلیون کیلومتری در ایستگاههای سازمان فضایی اروپا روی زمین فرستاد. در مرحله بعد دادهها به مرکز کنترل پرواز هوافضای پکن منتقل شد.
کاوشگرهای مریخی انبوهی از دادههای علمی جمع آوری میکنند اما تجهیزات ارتباطی وسیعی ندارند. درعوض آنها دادهها را به مدارگردها منتقل میکنند تا حجم انبوهی را به زمین برسانند.
مأموریت مارس اکسپرس سازمان فضایی اروپا شامل دو بخش مدارگرد و دیگری بیگل۲ است.
نظر شما