به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت هفته دفاع مقدس نشست ویژه بررسی درسها و دستاوردهای دفاع مقدس با حضور جمعی از شخصیتهای علمی، فرهنگی، دینی و نمایندگانی از پادشاهیهای سنتی و فرهنگی اوگاندا در محل رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کامپالا با رعایت دستور العملهای بهداشتی برگزار شد.
موسی سوئِد از دانشگاه ماکرِرِ، عمر موبیرو مجری برنامه اسلامی تلویزیون اس تی وی اوگاندا ناصر کازوزی، مدیرعامل گروه خبری هملند، جعفر ماگالا رئیس بخش جوانان شورای عالی مسلمانان اوگاندا، عثمان سماکولا از فعالان دینی اوگاندا، عبدالوهاب کاسوزی، رئیس انجمن دانشجویان مسلمان اوگاندا، موگانزا فعال علمی و فرهنگی از دانشگاه ماکرِرِه، موبیرو از فعالان فرهنگی و مجری برنامه اسلامی تلویزیون اس تی وی اوگاندا و قزلسفلی رایزن فرهنگی و … سخنرانان نشست فوق الذکر بود.
نمایش فیلم پرواز در شب و معرفی آن، گفتوگو درباره عوامل تحمیل جنگ به ایران توسط آمریکا و متحدانش، نمایش تصاویری از صحنههای دفاع مقدس، حضور امام خامنهای به عنوان رئیس جمهور وقت در جبههها و جلسه پرسش حضار و پاسخ سخنرانان، از جمله بخشهای این نشست بود.
محمدرضا قزلسفلی، رایزن فرهنگی ایران در اوگاندا در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه در سال جاری هفته دفاع مقدس با اربعین سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) همزمان شده است گفت: فیلم پرواز در شب که از بهترین فیلمهای سینمای دفاع مقدس بوده ضمن نمایش ایثار و فداکاری رزمندگان جمهوری اسلامی ایران در جبهههای حق علیه باطل بطور ویژه به واقعه عاشورا و حماسه علمدار کربلا حضرت ابوالفضل (ع) در علقمه نگاهی عمیق داشته است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ایثار و از جان گذشتگیهای رزمندگان ایران از نهضت امام حسین (ع) در کربلا نشات گرفته بود گفت: فواید و دستاوردهای دفاع مقدس به عنوان یک قاعده کلی تنها شامل ملت ایران نیست بلکه برای تمام ملتهای تحت ظلم و ستم درسها و پیامهای سازندهای دارد.
جعفر ماگالا رئیس بخش جوانان شورای عالی مسلمانان اوگاندا نیز در این نشست گفت: فراهم آوردن زمینههای وحدت بین پیروان مذاهب مسلمان و رشد فکری و علمی جوانان و خلاقیتهای آنها از جمله درسها و دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران برای ملتهای جهان بوده است.
عثمان سماکولا از فعالان دینی اوگاندا نیز در این نشست گفت: رهبری صادقانه جمهوری اسلامی ایران از عوامل اصلی پیروزی جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی بوده و درسهای سازندهای برای ملتهای مظلوم جهان دارد.
عبدالوهاب کاسوزی، رئیس انجمن دانشجویان مسلمان اوگاندا نیز در بخشی از سخنان خود در این نشست گفت: غربیها از طریق رسانههای خبری خود با ترسیم چهرهای نادرست از جمهوری اسلامی ایران و ارائه شخصیتی خشن از اسلام ناب تلاش میکنند دستاوردها و پیامهای انقلاب اسلامی ایران را کمرنگ کرده و آنها را ضد ارزش معرفی کنند.
آقای موگانزا فعال علمی و فرهنگی از دانشگاه ماکرِرِه نیز در این نشست گفت: از جمله دلائل مهم تحمیل جنگ به جمهوری اسلامی ایران ممانعت از صدور ارزشهای انقلاب اسلامی به سایر کشورهای اسلامی بود. برخی کشورهای غربی همچنان سیاستهای استعماری خود را ادامه داده و همراهی با آنها از عوامل عقب ماندگی است.
آقای موبیرو از فعالان فرهنگی و مجری برنامه اسلامی تلویزیون اس تی وی اوگاندا نیز گفت: شناخت درک دقیق و صحیح از اسلام، تقویت حس وطن دوستی، وحدت، رشد دینداری و غیرت دینی از جمله درسهای دفاع مقدس در جمهوری اسلامی ایران بوده است.
وی در ادامه سخنان خود به این نکته اشاره کرد که بر اساس مطالعاتی که داشته پیشرفتهای امروز ایران در رشتههای علوم پزشکی از جمله تولید انواع واکسنهای کرونا مدیون هشت سال دفاع مقدس است.
علت تحمیل جنگ به ایران
قزلسفلی در بخش دوم سخنان خود به بیان علتهای تحمیل هشت سال جنگ به ملت ایران پرداخت. وی گفت: ماهیت استکبار ستیز جمهوری اسلامی ایران، به هم خوردن توازن قوا در منطقه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، پیدایش خلا قدرت در منطقه، روحیه جاهطلبی صدام و ماهیت توسعهطلبی حزب بعث عراق، برآورد نادرست حزب بعث از شرایط ایران پیش از تجاوز، تصور ناتوانی ایران در دفاع از خود و… از جمله عوامل و ریشههای بروز جنگ تحمیلی علیه جمهوری اسلامی ایران بودند.
وی با اشاره به جایگاه رهبری منحصر به فرد انقلاب اسلامی ایران در پیروزی گفت: امام خمینی (ره) به عنوان رهبر الهی موفق شد ملت ایران را مانند مسلمانان صدر اسلام برای دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی و کشور بسیج کند. بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران همواره به رزمندگان جمهوری اسلامی ایران میفرمود: «شما برای حفظ اسلام دارید جنگ میکنید و صدام برای نابودی اسلام. الان اسلام به تمامه در مقابل کفر واقع شده است.»
رایزن فرهنگی بخش دیگری از سخنان خود را به توضیح عوامل اصلی پیروزی ایران در جنگ از جمله رهبری و فرماندهی الهی امام خمینی (ره)، وحدت ملی و مردمی، انگیزههای الهی رزمندگان، اعتماد به نفس فرماندهان و رزمندگان در جنگ و اعتقاد آنان به نصرت الهی، شجاعت، صبوری، ایمان و توکل بالا، طراحیهای علمی دفاع و علمیات با بهرهگیری از الگوی نبرد عاشورایی اختصاص داد. اعتماد به نفس، خودباوری، رشد باورهای دینی، شکوفایی استعدادها و خلاقیتها، رشد فضایل اخلاقی و معنوی، تقویت ارزشهای اسلامی، گسترش فرهنگ و معارف اسلام ناب، افزایش انسجام اجتماعی و تحکیم وحدت ملی، کشف و دستیابی به انرژی هستهای و… از جمله درسها و دستاوردهای هشت سال دفاع مقدس است.
قزلسفلی همچنین درباره دیگر دستاوردهای هشت سال دفاع مقدس گفت: افشای هویت منافقین، بازدارندگی دشمنان از تعرض مجدد به ایران، تثبیت اقتدارجمهوری اسلامی ایران، حفظ تمامیت ارضی کشور و اقتدار امروز جمهوری اسلامی ایران از جمله دستاوردهای سیاسی هشت سال دفاع مقدس بوده است.
رایزن فرهنگی در پایان سخنان خود با بیان اینکه دفاع مقدس با همه درسها، دستاوردها و زیباییهایش مشکلاتی ناگوار از جمله شهادت بسیاری از نیروهای متعهد و با استعداد ایران، تخریب زیر ساختهای صنعتی و اقتصادی کشور، تحمیل خسارات سنگین و… داشته است، گفت: خساراتی که هزینههای آن را ملت ایران برای دفاع از انقلاب اسلامی، وطن خود و دستیابی به عزت، استقلال، آزادی و هموار کردن زمینههای تحقق اهداف و ارزشهای اسلامی و انسانی پرداخت کرد.