به گزارش خبرنگار مهر، نشر بیدگل دومین چاپ کتاب «عشق و آگوستین قدیس» اثر هانا آرنت و ترجمه مریم خدادادی را با شمارگان هزار نسخه، ۲۴۶ صفحه و بهای ۸۷ هزار تومان منتشر کرد. چاپ نخست کتاب نیز با همین مشخصات چندی پیش منتشر شده بود. این کتاب سومین مجلد از مجموعه «به روایت فیلسوف» نشر بیدگل است که زیرنظر مسعود علیا کار میشود.
«عشق و آگوستین قدیس» نسخه بازنگری شده رساله دکتری هانا آرنت است که نگارش آن ابتدا با راهنمایی و زیر نظر مارتین هایدگر آغاز شد اما پس از آنکه ارتباط عاطفی آرنت و استادش برای مدتی بر مدار دیگری افتاد، او پایاننامه را با کارل یاسپرس تمام کرد.
آرنت در این اثر، تحت تأثیر شیوه فلسفهورزی استادانش، تفسیری اگزیستانسیال از دیدگاه آگوستین درباره عشق به دست میدهد: عشق به مثابه نحوهای از «در جهان بودن». او از دو انگاره آگوستینیِ عشق بهره میگیرد: کوپیدیتاس و کاریتاس، که اولی عشقی تملکجویانه است و دومی عشقی عاری از خودخواهی.
این دو از نگاه آرنت دو نحوه متفاوت از «در جهان بودن» اند؛ یکی گرفتاری در بند دنیا و دیگری آزادی از هر آنچه رنگ تعلق میپذیرد. کوپیدیتاس همیشه میان دو ترس در آمدوشد است: ترس از نرسیدن به آنچه میخواهیم و ترس از فقدان آنچه به تملک درآوردهایم. زندگی ما همواره یا «نه هنوز» است یا «نه دیگر». در مقابل، کاریتاس یعنی «عشق به همسایه». آرنت این تعبیر مسیحی را به معنای عشق به همه انسانها میداند بیآنکه دلبستهشان شویم و بیآنکه در اندیشه منفعت خویش باشیم. پرسش آرنت این است که اگر باید بیهیچ دلبستگی به انسانها عشق ورزید، چگونه میتوان اجتماعی از انسانها را تشکیل داد؟ چگونه میتوان دیگران را دوست داشت و از تعلق خاطر به آنها رها بود؟
مریم خدادادی، مترجم این کتاب دانش آموخته رشته فلسفه است. از دیگر ترجمههای منتشر شده او میتوان به این عناوین اشاره کرد: «هانا آرنت» ماوریتسیو پاسرین دنتروس، «مسئولیت جمعی و اخلاقی» ماریون اسمایلی و اندرو شرمن، «مسئله دستهای آلوده» سی.ای.جی. کودی، «مرگ» استیون لوپر، «بدن آگاهی» فردریک دو وینیمون، «تمهیدی بر پدیدارشناسی اخلاق: مقالاتی درباره پدیدارشناسی اخلاق در فلسفه تحلیلی معاصر»، «اخلاق زنانه نگر» رزماری تانگ، «پدیدارشناسی تجربه اخلاقی» موریس ماندلباوم، «زبان و جایگاه زن» رابین تالمک لیکاف، «اخلاق ارسطو» ریچارد کروت و…