گرگان- با وجود این که ورود پر افتخار امام حسن عسکری (ع) به گرگان توسط بسیاری از مورخان و علمای بزرگ کشور تایید شده اما از این سرمایه بزرگ معنوی در این شهر بهره برداری نشده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- مریم شریفی: سوم ربیع الثانی سال ۲۵۵ هجری قمری سالروز تشرف امام حسن عسکری (ع) به گرگان فعلی است، در این روز امام به دعوت مردم و علمای بزرگ آن زمان طی الارض کردند و با حضور در منزل «جعفربن شریف جرجانی» با مردم گرگان دیدار و به سوالاتشان پاسخ دادند.

در محلی که پدر بزرگوار امام زمان (ع) حضور یافتند و به سوالات مردم پاسخ دادند مسجدی با همین نام ساخته شده است.

تشرف مبارک امام (ع) در گرگان منشأ برکات زیادی برای مردم این منطقه بوده از جمله حضور علمای بزرگ و صاحب نامی مثل میرداماد و میرفندرسکی در گرگان که حاضر شدند.

علی رغم اینکه بزرگانی از اقصی نقاط کشور صحت این واقعه را تأیید کرده‌اند، این سرمایه بزرگ معنوی، فرهنگی در گرگان مغفول مانده و بسیاری از مردم کشور و حتی استان از آن بی اطلاع (به معنای داشتن درک درست) هستند.

یکی از تاریخ نگاران برجسته کشور در میزگرد تخصصی بررسی ابعاد تاریخی، فرهنگی ورود امام حسن عسکری (ع) به گرگان گفت: با توجه به سال‌ها تحقیق و مطالعه که در تاریخ داشتم و بررسی اسناد و شواهد موجود موضوع ورود امام حسن عسکری (ع) به گرگان را قطعی می دانم.

قدمگاه امام یازدهم در گرگان سرمایه بزرگ معنوی است

غلامرضا خارکوهی افزود: علمای بزرگی که ورود امام (ع) را به گرگان تأیید کرده‌اند از علمای بزرگ کشور هستند و اینگونه نیست که بگوییم فقط بزرگان گرگان این مطلب را تأیید کرده و شکی در آن بیاوریم.

خارکوهی «الخرائج و الجرائح» قطب الدین راوندی، «الثاقب فی المناقب» ابن حمزه طوسی، «بحارالانوار» علامه مجلسی، «کشف الغمه فی معرفه الائمه» فخر الدین اردبیلی، «منتهی الامال» شیخ عباس قمی و «کرامات الصالحین» محمد شریف رازی را به عنوان بخشی اسناد تاریخی معتبر در مورد ورود امام به گرگان معرفی کرد.

وی وجود قدمگاه امام یازدهم در شهر گرگان را یک سرمایه بزرگ معنوی در استان دانست و از شورای شهر گرگان خواست تا ردیف بودجه ثابت برای معرفی هر چه بیشتر این سرمایه معنوی قرار دهد و در این راه تمام توان خود را به کارگیرند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان هم در این خصوص گفت: ارزش هر مکان به انسان‌هایی است که در آن مکان حضور دارند و امام حسن عسکری (ع) با ورود خود به شهر گرگان به این مکان معنویت و ارزش زیادی بخشیده است.

گرگان از نظر مکانی به مشهدالرضا برتری دارد زیرا امام رضا با زور خلیفه عباسی و با اکراه به مشهد رفت ولی امام حسن عسکری (ع) با میل خود به گرگان آمد عباسعلی گرزین افزود: گرگان از حیث ارزش مکانی به مشهدالرضا برتری دارد، زیرا امام رضا (ع) با اکراه و اجبار خلیفه عباسی به مشهد رفتند ولی امام حسن عسکری (ع) با میل و رضایت خودشان به گرگان آمدند.

وی ادامه داد: دشمنان ما با تبلیغات دروغین نداشته های خود را بزرگ کرده و هویت فرهنگی و تاریخی می‌سازند و زیبنده جامعه اسلامی ما نیست که از این سرمایه‌های بزرگ معنوی غافل شویم و از مسئولان خواست تا با جدیت در معرفی این مکان فرهنگی و واقعه مهم تاریخی تلاش کنند.

آذین بندی شهری با سخنان امام (ع)

پژوهشگر و استاد دانشگاه هم در میزگرد تخصصی با استناد به منابع مهم تاریخی و روایات بزرگان دین ورود امام حسن عسکری (ع) به گرگان را موثق اعلام کرد.

محمد کریمی افزود: ورود امام به گرگان به صورت طی الارض بوده و این مساله به ولایت تکوینی امام برمی گردد و امام معصوم (ع) با توجه به ولایتی که دارند می‌توانند در عالم دخل و تصرف داشته باشند.

وی با بیان اینکه ورود امام یازدهم به گرگان حادثه بسیاربزرگ و مهمی است گفت: در هفته فرهنگی گرگان که به یمن ورود امام نامگذاری شده است، باید همه شهر را آذین بندی و پرچم شادی نصب کنیم، در تمام خیابان‌های مهم و ورودی شهر تابلوهایی از احادیث امام حسن عسکری (ع) نصب کرده و این هفته را بهانه‌ای برای شناساندن هرچه بیشتر امام به مردم کنیم.

توسعه فرهنگی شهر

عضو شورای اسلامی شهر گرگان هم در میزگرد تخصصی ابعاد تاریخی فرهنگی ورود امام حسن عسکری (ع) به گرگان اظهار کرد: سوم ربیع الثانی سال ۲۵۵ هجری قمری سالروز ورود امام یازدهم (ع) به گرگان فعلی و هشتم ربیع الثانی سالروز ولادت امام است، به همین مناسبت این هفته به نام هفته فرهنگی گرگان نامگذاری شده است.

ناصر گرزین با بیان اینکه در سال ۹۶ پیش از هر اقدامی در خصوص نامگذاری هفته فرهنگی گرگان، از آیت الله علوی گرگانی استعلام و با تأیید و بیانیه ایشان این کار انجام شد، افزود: هدف از این نامگذاری این است که در کنار توسعه فیزیکی شهر به رشد فرهنگی شهرمان توجه کنیم.

گرزین ادامه داد: شهرها با معنویت و روح دینی زنده هستند و چه چیزی ارزشمندتر و معنوی‌تر از این موضوع وجود دارد که گرگان قدمگاه امام حسن عسکری (ع) و دارالمومنین بوده است.

وی با تاکید بر اینکه شهر گرگان گذشته معنوی و پرباری داشته است، افزود: ما داشته‌های ارزشمندی داریم که باید آنها را حفظ کرده به نسل بعدی منتقل و در زندگی از آن بهره مند شویم.

عضو شورای اسلامی شهر گرگان تصریح کرد: روز سه شنبه آئین گلباران قدمگاه امام حسن عسکری (ع) با حضور محبان اهل بیت (ع) و جمعی از مسئولان برگزار می‌شود.

وی برگزاری نمایشگاه کتاب و عکس در محل پارک شهر، اجرای نمایش آئینی مذهبی، اجرای گروه سرود با موضوع امام حسن عسکری (ع)، نورافشانی و خاطره گویی را از دیگر برنامه‌های اجرایی در هفته فرهنگی گرگان اعلام کرد و افزود: امسال هم مانند سال‌های گذشته مراسم را با قرائت بیانیه از آیت الله علوی آغاز خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حضور پدر امام زمان (عج) در شهر گرگان یک رویداد بزرگ، تاریخی و مذهبی برای مردم گلستان به شمار می‌رود و باید این فرصت را غنیمت دانست و نباید از کنار چنین رویداد بزرگی به سادگی گذشت؛ می‌توان از این ظرفیت مطلوب معنوی استفاده کرده و آن را به همگان بشناسانیم و زمینه جذب گردشگری مذهبی را هم به گرگان فراهم کنیم.