به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، سیدحمیدرضا هاشمی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: کامپوزیتهای زمینه پلیمری دستهای از کامپوزیت ها هستند که از الیاف کوتاه یا بلند در زمینه پلیمری ساخته می شوند. این دسته از کامپوزیتها برای انتقال بار از بین الیاف و ماتریس طراحی و ساخته شدهاند.
مدیر شرکت ادامه داد: یکی از کاربردهای مهم کامپوزیت در تولید محفظه نگهدارنده تحت فشار است. این محفظه ها که از آن ها تحت عنوان «پرشر وسل» نیز یاد می شود، در ساخت آب شیرین کن های صنعتی به کار می روند.
وی افزود: مخازن تحت فشار ظروفی هستند که برای نگه داشتن مایعات، بخارها یا گازها در فشارهای بالا، معمولاً بالای ۱۰۰۰ psi طراحی شده اند. از آنجا که پرشر وسل ها تحت فشارهای زیاد کار می کنند ، یک مخزن تحت فشار پارگی می تواند بسیار خطرناک باشد و منجر به نشت گاز، آتش سوزی و حتی انفجار شود. به همین دلیل، ایمنی فشار در محفظه نگهدارنده تحت فشار ضروری است.
به گفته هاشمی، در صنایع آب شیرین کن، پس از تصفیه اولیه، که شامل جداسازی ضایعات و جامدات است، آب تحت فشار در محافظ کامپوزیتی پلیمری قرار گرفته و یون های نمک در این شرایط جدا می شوند.
وی خاطر نشان کرد: در گونه ای دیگر از تصفیهخانههای آب نیز که آب تحت عنوان لب شور را تبدیل به آب قابل شرب می کنند، پرشر وسل کامپوزیتی نیز کاربرد دارد و محصولی کاملا طبیعی و فاقد سنگینی آب را تحویل می دهد. در این فرایند صرفا مرحله دوم تصفیه و شیرین کردن آب در مخازن تحت فشار کامپوزیتی پلیمری صورت می گیرد.
به گفته مدیر شرکت، طبق برآوردهای انجام شده در یک سال با تولید محفظه های تحت فشار توسط شرکت، مانع خروج ۲۰ میلیون دلار ارز از کشور شده اند. نمونه داخلی محفظه های تحت فشار یک سوم نمونه خارجی قیمت دارد با وجود این که از همان کیفیت خوب برخوردار است.