رئیس اداره خاورمیانه کمیسیون اروپا گفت: برنامه همکاری هفت ساله ایران و اتحادیه اروپا در هفته آینده تدوین می شود که یکی از موضوعات آن‌ همکاری در حوزه میراث‌فرهنگی است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، نشست مدیران وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با هیئت مدیران و کارشناسان ادارات کل کمیسیون اروپا در محل مجموعه جهانی کاخ گلستان برگزار شد.

در این نشست که عصر یکشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۰ برگزار شد و مدیرانی از وزارت امور خارجه نیز حضور داشتند، مهم‌ترین محورهای همکاری بین ایران و کمیسیون اروپا در حوزه‌های مأموریت‌های سه‌گانه این وزارتخانه بررسی شد.

سارا رینالدی رئیس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی اداره کل بین‌الملل کمیسیون اروپا در سخنانی گفت: به‌طور حتم با توجه به ظرفیت‌های فراوان ایران در حوزه گردشگری و نیز آثار تاریخی و صنایع‌دستی این امکان وجود دارد تا زمینه‌های همکاری بین ایران و اتحادیه اروپا در حوزه‌های یادشده گسترش یابد.

تدوین برنامه همکاری هفت ساله بین ایران و اتحادیه اروپا در هفته آینده

رینالدی اظهار کرد: برنامه همکاری هفت ساله بین ایران و اتحادیه اروپا در هفته آینده تدوین خواهد شد. این استراتژی هفت ساله موضوعات مختلفی را در بر می‌گیرد که یکی از آن‌ها همکاری در حوزه میراث‌فرهنگی است که البته بخش مهمی از این برنامه هفت ساله به حساب می‌آید. این برنامه شامل کمک به مدیریت گردشگری، افزایش آگاهی در جهان نسبت به ایران، حمایت از حوزه میراث‌فرهنگی، ایجاد کانال‌های گفت‌وگو بین هنرمندان صنایع‌دستی ایران و اتحادیه اروپا و … است.

رینالدی خاطرنشان کرد: پروژه‌هایی که از سوی ایران در این نشست معرفی شده‌اند پروژه‌های بسیار عالی هستند. البته سرمایه‌گذاری در این باره بر عهده بخش خصوصی است و ما از این سرمایه‌گذاری به‌طور حتم حمایت خواهیم کرد.

موزه ملی و اورامانات نمونه‌ای برای همکاری ایران و کمیسیون اروپا

در ادامه محمدرضا کارگر مدیرکل موزه‌های وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به مهم‌ترین محورهای همکاری بین ایران و اروپا افزود: موزه‌ها مهم‌ترین محور همکاری بین ایران و کمیسیون اروپا می‌تواند باشد و در این میان موضوعاتی مثل بازسازی و استفاده از فناوری‌های نوین در موزه‌های مهمی مثل موزه ملی ایران می‌تواند یکی از اصلی‌ترین اقدامات مشترک باشد.

او همچنین به ثبت جهانی اورامانات / هورامان اشاره کرد و افزود: این منطقه به عنوان یک سایت مهم از سوی یونسکو ثبت جهانی شده و این سایت نیز می‌تواند محور همکاری بین ایران و کمیسیون اروپا قرار گیرد.

کارگر خاطرنشان کرد: حفاظت از بناهای تاریخی، اقتصادی کردن میراث‌فرهنگی، خواهرخواندگی بین شهرهای فرهنگی ایران و اروپا، استرداد اموال تاریخی، معرفی فرهنگ و تمدن ایران و … نیز می‌تواند محورهای دیگر همکاری‌ها بین ایران و کشورهای اروپایی باشد.

همچنین جبرئیل نوکنده رئیس کل موزه ملی ایران نیز در این نشست گفت: آثاری که در موزه ملی ایران نگهداری می‌شوند متعلق به بشر هستند و برای صیانت از آن‌ها نیازمند همکاری‌های بین‌المللی هستیم. ما پروژه به‌سازی موزه ملی ایران را دنبال می‌کنیم که این پروژه می‌تواند محور همکاری ایران با کشورهای کمیسیون اروپا باشد.

او خاطرنشان کرد: موزه ملی ایران با کشورهای اتحادیه اروپا از جمله موزه لوور همکاری دارد. این در حالی است که باستان‌شناسانی از کشورهای اتحادیه اروپا در کاوش‌های مختلف با ایران همکاری دارند.