محمودرضا شهلایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: برداشت بی رویه و نامتعارف از منابع آبی و سفرههای آب زیرزمینی با وجود خشکسالی و کمبود بارندگیها ۱۸ دشت استان کرمانشاه را با خطر فرونشست زمین روبهرو کرده است.
وی افزود: وجود پنج هزار و ۲۰۰ چاه غیرمجاز که صاحبان آن بدون هماهنگی و اخذ مجوز اقدام به حفر چاه کردهاند دشتهای استان کرمانشاه را در بحران منابع آبی قرار داده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه تصریح کرد: از ۱۸ دشت استان کرمانشاه ۱۶ دشت در محدوده ممنوعه از نظر برداشت بیرویه آب سفرههای زیرزمینی قرار دارند.
شهلایی بیان کرد: دشتهای حسنآباد و شیان و دشتهای روانسر و سنجابی در هشدار ممنوعه بحرانی به دلیل اضافه برداشت از آبخوانها و حفر چاه غیرمجاز هستند.
وی ادامه داد: خشکسالیهای پیدرپی و عدم مصرف بهینه آب و برداشتهای غیر مجاز و بیرویه از آبهای زیر سطحی باعث اُفت سطح آب در دشتهای استان کرمانشاه شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه با اشاره به اقدامات مناسب دستگاههای مختلف در همکاری با شرکت آب منطقهای در کاهش آسیبهای کمآبی بر استان کرمانشاه، گفت: اجرای طرح سازگاری با کم آبی در استان کرمانشاه از ۱۸ ماه پیش آغاز شده و نتایج مثبتی داشته است.
شهلایی خاطر نشان کرد: همکاریهای جهاد کشاورزی، سازمان صنعت معدن و تجارت و منابع طبیعی و آبخیزداری و شرکت آبفا و هواشناسی و اطلاعرسانیهای صدا وسیما در کنار اقدامات شرکت آب منطقهای موجب صرفهجویی در مصرف آب استان کرمانشاه شده است.
وی اضافه کرد: این دستگاهها در مجموع با انجام شرح وظایف و با عملکرد گروهی موفق خود صرفهجویی در ۶۰ میلیون مترمکعب از آبهای زیرزمینی و هشت میلیون مترمکعب از آبهای سطحی استان کرمانشاه را رقم زدهاند.
شهلایی با اشاره به اقدامات انجام شده برای مقابله با بحران کم آبی در استان کرمانشاه، افزود: مقابله با کشتهای پر آب در استان کرمانشاه، نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاهها، اصلاح و تعدیل پروانه بهرهبرداری از چاههای مجاز از جمله اقدامات صورت گرفته است.