به گزارش خبرنگار مهر، برنامه «چراغ» شبکه ۵، در هفته جاری میزبان «اتسوکو هوشینو» بانوی مسلمان شده ژاپنی که پس از حادثهی ۱۱ سپتامبر مسلمان شده و سپس به ایران مهاجرت میکند، بود.
هوشینو با اشاره به هجمههای بیشماری که در سطح جهان نسبت به اسلام و حجاب وجود دارد، گفت: حجاب به زن قدرت و شخصیت میدهد. زنان ذاتاً نقش تربیت کنندگی را به عهده دارند، به عبارتی ذاتاً مربی هستند و نقش و جایگاه مهم و تأثیرگذاری در جامعه دارند. طبیعی است که وقتی تمرکز زنان از ظاهر بر باطنشان باشد، شخصیت و قدرت درونی افراد ظهور و بروز پیدا میکند و به آن ویژگیها شناخته میشود. به عبارت دیگر فرد را بر اساس ویژگیهای درونی او و نه ویژگیهای ظاهریاش خواهند شناخت. وقتی زنان تمرکز بر نقش ظاهری خود و جلوه گری را کمتر کنند و بیشتر به بُعد انسانی شأن توجه کنند، کسانی که دشمن انسانیت هستند، از این وضعیت احساس خطر میکنند؛ چون با اهداف تجاری و سود سرمایه داری آنها منافات دارد، لذا سعی میکنند کنترل و جهت دهی تفکر و نگرش زنان در اختیار آنها و مدهایی باشد که عرضه میکنند تا زنان به موضوعات دیگر فکر نکنند.
بی حجابی ریشه فساد است
هوشینو تصریح کرد: اولین چیزی که بعد از اراده برای مهاجرت لازم است، بحث مالی است و چون پدر و مادرم مخالف مسلمان شدنم بودند، نمیخواستم از آنها پول قرض بگیرم. لذا تصمیم گرفتم کار کنم. از آنجایی که در کشورم کار کردن با حجاب مشکل بود و مردم هم نمیپسندیدند در کارخانه مواد غذایی مشغول به کار شدم؛ چون بخاطر مسائل بهداشتی پوشش کاملی داشت و غیر از چشمها همه بدن باید پوشیده میشد و الحمدلله توانستم مقداری پول جمع کنم و به ایران مهاجرت کنم. اینطور نیست که زنان ژاپنی یا دیگر کشورهای اروپایی پوشش آزادانهای داشته باشند اما هیچ مشکلی نداشته باشند؛ بلکه زن بی حجاب، ابزار میشود. حتی میتوان گفت جامعه روی به فساد میآورد. برای مثال در ژاپن مکانهایی هست که رسمیت پیدا کرده و افراد در آنجا خدمات جنسی دریافت میکنند. مردان متأهل هم علیرغم اینکه زن دارند به این مراکز مراجعه میکنند. در واقع بی حجابی ریشهی فساد میشود. برای هر زنی سخت است که چنین مسألهای را بپذیرد که همسرش با زنان متعددی ارتباط داشته باشد. لذا تعهد و مسئولیت پذیری در خانواده نیز از بین میرود. بی بند و باری و عدم رعایت پوشش در اجتماع آثار مخربی بر روی زندگی زن و مرد و فرزندان دارد. همچنین بارداری دختران مجرد، سقط جنین یا زنانی که فرزندشان را به دنیا میآورند ولی چون مرد تعهدی نسبت به آنها احساس نمیکند، زنان به تنهایی هزینهها و مخارج فرزندانشان را تأمین میکنند و این امر هزینههای اقتصادی هنگفت و سنگینی برای زن به بار میآورد.
ضرورت تبیین صحیح مساله آزادی و حجاب در مساله فرهنگ سازی
این بانوی مسلمان شده ژاپنی در بخشی از سخنانش گفت: در بحث فرهنگ سازی در ابتدا باید تعریف دو مساله به درستی بیان شود. یکی مفهوم آزادی است که اگر افراد تعریف و معنای درست آن را بدانند متوجه میشوند که هرگز به آن نمی رسند. دیگری بحث حجاب است که بر اساس تصریح قرآن مختص زنان نیست بلکه هم در مورد زنان است و هم در مورد مردان؛ لذا امری دوطرفه است. اگر با انصاف بنگریم متوجه خواهیم شد که خداوند اول به مردان گفته است که نگاهشان را کنترل کنند. همه افراد باید کنترل درونی داشته و حد و حدود روابط را بشناسند. چون هم مرد و هم زن هر دو در اجتماع حضور دارند و مشغول تحصیل و یا اشتغال به کاری دارند. یک مقالهی پژوهشی جالبی وجود دارد که برای آدمهای مختلف با پوششهای مختلف عکسهایی از زنان کم حجاب را نشان دادهاند و متوجه شدهاند که بخشهای از مغزشان که مربوط به حس و نیت دیگران هست غیر فعال میشود و قسمتی از مغز که مربوط به ابزار آلات هست فعال میشود از همینجا معلوم میشود که با جلوه گری و تن نمایی زنان سبب میشود که به آنها نگاه ابزاری شود. ولی با حجاب زنها قدرت پیدا میکنند چون به عنوان ابزار دیده نمیشوند. ساختار ذهنی مردان متفاوت از زنان است و باید خودکنترلی از هر دو طرف باشد و پایبند قوانین هم باشند. همانطور که انسان بدون اکسیژن نمیتواند زنده بماند، ساختار فیزولوژی زنان و مردان هم متفاوت است و کارکرد خود را دارند و نمیشود که زنان لباس محرک بپوشند و آزادانه رفتار کنند و انتظار داشته باشند مردان خود را کنترل کنند و مزاحمتی برای آنها ایجاد نکنند. عدم آگاهی زنان و از سویی تبلیغات ضد حجاب و هجمههای زیاد آن در کشورهای اروپایی مانع از شناخت و جذب زنان به سمت حجاب میشود. علیرغم اینکه بحث حیا یک امر فطری است و از قدیم برهنه کردن مردم چون بر خلاف فطرت انسان هاست از آن رنج میبرد.
همچنین وی یادآور شد: در ایران هجمههای زیادی علیه حجاب هست ولی در ژاپن تهاجمی نسبت به قانون پوشش وجود ندارد. در بحث انتخابات نیز انتخابات ایران در رسانههای جهانی بسیار مورد توجه است و جایگاه خاصی دارد و مثل کشورهای دیگر نیست. قوانین و مقررات هر کشوری حاکی از غیرت ملی آن کشور است.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص زندگی شخصی اش گفت: من وقتی به ایران آمدم تمام وسایلم را ایرانی خریدم. خود افراد باید صنایع خودشان را رونق بدهند و حداقل مشارکت را داشته باشند. برای من هم حمایت از زندگی و سرمایهی مسلمانان مهم بود. لذا قبل از اینکه کسی به ما کمک کند باید خودمان به خودمان کمک کنیم.