به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه دومین همایش مجازی علوم انسانی- اسلامی پژوهش و فناوری مجمع پژوهشگاههای علوم انسانی- اسلامی با همکاری معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی و معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
حجت الاسلام سید سعیدرضا عاملی در این مراسم، به تشریح برخی از محورهای مهم پیوست جدید احکام اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی پرداخت و اظهار داشت: در پیوست این احکام تاکید رهبر معظم انقلاب بیشتر بر حوزه فرهنگ است و آن نیز بخاطر عقب افتادگی در این حوزه است.
وی با بیان اینکه همچنین در پیوست احکام اعضای جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی رهبر معظم انقلاب بر انجام کار قرارگاهی تاکید کردهاند، تصریح کرد: اگر چه این مهم برای نخستین بار نیست اما در این حکم الزامی ایجاد شده تا فعالیتها به صورت قرارگاهی دنبال شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در متن و احکام جدید همچنین بر نگاه نو، اراتقاء نگاه و بازسازی و تحول و نگاه ویژه، همه جانبه و اساسی به آموزش و پرورش به عنوان پایگاه تعلیم و تربیت نسل جوان تاکید شده است.
حجت الاسلام عاملی گفت: از پیوستهای دیگر در این حکم توجه به فضای مجازی است که در این حکم رهبری به شورای عالی انقلاب فرهنگی این مأموریت را دادهاند که در حوزه سواد مجازی و آسیبهای فضای مجازی با همکاری شورای عالی فضای مجازی برنامه ریزی لازم را داشته باشند.
وی بیان کرد: همچنین در پیوست احکام اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی بر تشکیل کارگروهی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای اجرای وظایف، اهداف و اولویتها، ساختار حقوقی شورای عالی و طراحی نظام قرارگاهی و ضمانت اجرایی مصوبات تاکید شده تا به نوعی جایگاه شورای عالی فرهنگی و رابطه آن با قوای سه گانه، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای عالی فضای مجازی و ضمانت اجرایی برای مصوبات انجام شود.
حجت الاسلام عاملی تاکید کرد: در دور جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی چرخشهای تحولی استخراج شده و در این زمینه نیز پیشنهادهای تخصصی گروههای نخبه فرهنگی و اجتماعی و بخشهای مختلف از جمله شورای عالی تخصصی حوزوی، نخبگان علوم انسانی و اسلامی با محوریت پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی گرفته شده که به زودی جمع بندی میشود.
وی همچنین در سخنان خود از تمام گروهها و نخبگان دانشگاهی در بخشهای مختلف فرهنگی و اجتماعی درخواست کرد هرگونه پیشنهاد خود در مورد جایگاه، ضمانت اجرایی و وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی با رویکرد قرارگاهی و واکنش سریع به مسائل اجتماعی به به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دهند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین از همکاریهای رئیس پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی دفتر تبلیغات در برگزاری همایش علوم انسانی – اسلامی، پژوهش و فناوری قدردانی و خواستار ارائه نتایج نشستهای علمی و کرسیهای ترویجی برگزار شده توسط دبیرخانه مجمع پژوهشگاههای علوم انسانی- اسلامی شد
برگزاری ۸۷ نشست علمی در همایش علوم انسانی- اسلامی، پژوهش و فناوری
در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین لک زایی معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی نیز با ارائه گزارشی از دومین همایش همایش علوم انسانی- اسلامی پژوهش و فناوری اظهار داشت: مجموع نشستها و کرسیهای ترویجی برگزار شده در این همایش ۸۷ نشست علمی یا کرسی ترویجی بوده که این برنامهها همچنان تا پنجم دیماه ۱۴۰۰ ادامه دارد.
وی افزود: مجموع سخنرانیهای استادان توسط دبیرخانه مجمع پژوهشگاههای علوم انسانی- اسلامی در همایش از جمله ارائه کننده بحث، ناقد، دبیرعلمی، افتتاحیه و اختتامیه ۲۷۸ سخنرانی بوده است.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان کرد: در این زمینه هفت نشست علمی یا کرسی ترویجی توسط پژوهشگاه قرآن و حدیث، چهار نشست علمی توسط پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع)، دو نشست علمی توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، ۱۲ نشست علمی و کرسی ترویجی توسط پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ۲۹ نشست توسط پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ۱۹ نشست توسط پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی، پنج نشست توسط مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) و ۹ نشست توسط پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی برگزار شده است.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به ظرفیتهای موجود در این پژوهشکده اشاره کرد و گفت: هر پژوهشکده از این پژوهشگاه میتواند حداقل یک مساله و مشکل در کشور را بررسی و برای رفع مسائل و مشکلات آن به صورت علمی دستاوردهای خود را ارائه کند.
حجت الاسلام و المسلمین لک زایی با تاکید بر اینکه باید پیوست پژوهش، فرهنگی و رسانهای در تمام طرح و برنامههای کشور مورد توجه قرار گیرد خاطرنشان کرد: همچنین برقراری ارتباط نهادهای مختلف اجرایی به صورت تخصصی با گروههای فعال علمی در دانشگاهها میتواند به حل مسائل کمک کند.
براساس این گزارش، در این نشست اعضای حاضر در جلسه و مسئولان پژوهشگاههای فعال در علوم انسانی و اسلامی بر تقویت رابطه بین علوم و عمل، تاکید بر تشکیل فرهنگستان علوم انسانی، اجرایی شدن قانون مبنی بر اختصاص بخشی از بودجه به موضوع پژوهش و اجرای پروژههای کلان توسط فرهنگستانهای فعال در کشور تاکید کردند.
تمام طرحهای فضای مجازی پیوست فناورانه دارد
در ادامه حجت الاسلام محمد شیخ الاسلامی اظهار داشت: بر این باوریم که باید تمام پروژهها پیوست فناورانه داشته باشد و فناوری را نه تنها به عنوان یک ابزار، بلکه هویت مجموعه خود میدانیم.
وی با اشاره به آغاز فعالیتهای معاونت مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی از سال ۹۷ تصریح کرد: این معاونت بیش از هر معاونت دیگر به فناوری و اطلاعات ارتباط مستقیم دارد و تمام تلاش ما این بوده که این همکاری پررنگتر و با کیفیت تر دنبال شود.
معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: یکی از شعارها و مبانی رفتاری ما در این معاونت این است، آنچه انجام میدهیم باید در چهارچوب منافع سازمان باشد.
حجت الاسلام شیخ الاسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فضای مجازی شکل یافته عالم خیال انسانها است و هرچه پیش میرویم عالم مجازی آن را در حال تحقق بخشیدن است گفت: اگر این واقعیت را درک نکنیم و بخواهیم تحلیل، مدیریت و حکمرانی کنیم شکست خورده هستیم.
وی تصریح کرد: امروز باید مجموعههای حزب اللهی بیش از پیش خود را در فضای مجازی نشان داده و ضعفهای موجود فناوری و نیروی انسانی را برطرف کرده و با منطق حقیقی فضای مجازی را دنبال کنیم.
حجت الاسلام شیخ الاسلامی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز مساله فناوری مساله دوم در فضای مجازی است و به عنوان نقطه ضعف به شمار میرود که باید در این زمینه نیز چاره اندیشی و با توجه به منطق فضای مجازی نگاهها تغییر کند.
معاون مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی همچنین در این نشست پیشنهاد داد، از دهم تا هفدهم اسفندماه ۱۴۰۰ همزمان با هفته فناوری نمایشگاهی از دستاوردهای فناوری و فضای مجازی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار و در معرض دید مخاطبان قرار گیرد.
برگزاری آئین اختتامیه هفته پژوهش در دفتر تبلیغات اسلامی / برگزاری ۸۲ نشست ترویجی و ۵۵ سمینار
در ادامه حجت الاسلام تیموری اظهار داشت: هفته پژوهش فرصت مغتنمی برای تبیین فرهنگ پژوهش و توجه به جایگاه پژوهشگران است.
وی با اشاره به سوابق برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش بیان کرد: آغاز برپایی این نمایشگاه از سال ۹۴ بود و تاکنون نیز هفت نمایشگاه برگزار شده که شعار امسال در نمایشگاه هفتم، جهاد تبیین در عرصه مجازی با رویکرد مساله محوری بود.
حجت الاسلام تیموری به برنامههای اجرا شده در هفته پژوهش اشاره و از مهمترین آن را تجلیل از برگزیدگان و صاحبان نظریههای کرسیهای نظریه پردازی موفق، قدردانی از پژوهشگران، محققان، اعضای هیئت علمی، گروههای علمی، فناوران، مجلات برتر و سایر فعالان این عرصه بود.
مسئول برگزاری هفته پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد: همچنین در این هفته کارگاههای مختلف آموزشی و نقد کتاب به همراه رونمایی از ۲۷۰ آثار چاپ اول دفتر تبلیغات اسلامی انجام و با اختصاص یک روز به عنوان پژوهش و بین الملل توانمندیهای دفتر تبلیغات اسلامی در این عرصه معرفی و مجلههای عربی و انگلیسی نیز رونمایی شد.
وی از دیگر اقدامات صورت گرفته در هفته پژوهش را رونمایی از کتاب جهاد تبیین و بیان دستاوردهای پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در فضای مجازی و فناوری، ارائه آثار پژوهشی و محصولات فناورانه دفتر، کتاب، محصولات و نرم افزارها در قالب غرفههای نمایشگاهی و شعب اصفهان و مشهد عنوان کرد.
حجت الاسلام تیموری با بیان اینکه همزمان با نمایشگاه هفته پژوهش، دفتر تبلیغات اسلامی در نمایشگاه عرضه محصولات فناورانه کشور حضور یافت، بیان کرد: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نیز در نخستین نمایشگاه تمدن نوین اسلامی که از شنبه هفته آینده در تهران برگزار میشود، حضور خواهد یافت.