به گزارش خبرنگار مهر، عبدالعظیم بهفر، صبح دوشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۰ در نشست خبری که در محل سازمان غذا و دارو برگزار شد، افزود: رویکرد سازمان غذا و دارو به مکملها، تلفیق بین صنعت و دانشگاه است.
وی به تعامل سازمان غذا و دارو با صنعت اشاره کرد و گفت: همایش امسال مکملهای رژیمی و غذایی نیز در همین راستا برگزار میشود.
بهفر ادامه داد: یکی از نکات مورد توجه سازمان غذا و دارو، ویژگیهای خاص مکملها است. به طوری که تسهیلاتی به این منظور در نظر گرفته شده است.
وی، تسهیل در صدور مجوزهای صادرات مکملها را مورد تاکید قرار داد و افزود: واردات مکملها به سمت صفر شدن حرکت کرده و از سالهای گذشته به سمت کاهش واردات پیش رفته ایم.
بهفر گفت: مسیر سبز برای شرکتهای دانش بنیان در زمینه تولید فرآوردههای طبیعی و مکملها فراهم شده است.
وی در عین حال بر تشدید فرآیندهای نظارتی سازمان غذا و دارو در بازار مکملها تاکید کرد و افزود: نظارت در سطح عرضه را افزایش داده ایم. همچنین، کنترل ایمنی و کیفیت فرآورده در زمان صدور مجوز، صورت میگیرد.
بهفر ادامه داد: روشهای آزمون در پروانههای ساخت برای مکملها نیز به منظور افزایش صادرات این محصولات، مورد توجه سازمان غذا و دارو قرار گرفته است.
وی با عنوان این مطلب که عمده فرآوردههای طبیعی و مکمل در بازار کشور دارای اصالت هستند، گفت: در افق ۱۴۰۴ ما جلوتر از برنامه حرکت کرده ایم. به طوری که تا پایان مرداد ۱۴۰۰، تعداد ۴۲۹۱ مجوز برای داروهای گیاهی و فرآوردههای طبیعی صادر شده است که این عدد برای افق ۱۴۰۴، ۲۳۰۰ مجوز است. یعنی، ۱۸۶ درصد جلوتر از برنامه هستیم.
بهفر ادامه داد: پروانه ساخت در سال ۹۶، ۳۱۳ عدد بوده که در انتهای سال ۹۹ این عدد به ۷۶۰ مورد رسیده است که رشد ۱۴۳ درصدی را نشان میدهد.
وی افزود: میزان واردات فرآوردههای طبیعی در سال ۱۴۰۰ صفر درصد بوده است.
بهفر با اشاره به عرضه مکملها در باشگاههای ورزشی، گفت: مکمل، حکم دارو را دارو و اگر عارضهای برای مصرف کنندگان پیش بیاید، باید پاسخگو باشند.