به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان فضایی ایران، در بازدید حسن سالاریه معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضایی ایران از روند پیشرفت پروژههای پژوهشکده سامانههای ماهواره، آزمایشگاه سیستمی AODCS و محمولههای سنجشی افتتاح و به بهره برداری رسید.
در این بازدید و طی نشستی که با حضور رئیس سازمان فضایی ایران، رئیس و مدیران ارشد پژوهشگاه فضایی ایران و مجریان پروژه پژوهشکده سامانههای ماهواره برگزار شد، گزارش کاملی از آخرین وضعیت پروژههای ماهواره «ناهید ۲»، نمونه دوم ماهواره « پارس» ، ماهواره « GTO » و پروژههای مطالعاتی و راهبردی ابلاغی سازمان فضایی ایران توسط متخصصان این پژوهشکده ارائه شد و حاضران در جریان آخرین دستاوردها و چالشهای پیشروی این پروژهها قرار گرفتند.
دکتر سالاریه با تاکید بر لزوم تمرکز بر اتمام به موقع پروژههای در دست انجام، تحقق این امر را مستلزم تعامل، هماهنگی و همگرایی حداکثری کارشناسان پژوهشگاه فضایی با سازمان فضایی ایران عنوان کرد.
در ادامه این دیدار، از مراحل و روند اجرای پروژههای در دست اقدام و آزمایشگاههای پژوهشکده سامانههای ماهواره بازدید شد.
هم چنین آزمایشگاه سیستمی AODCS با حضور حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران و حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اینکه یکی از راهبردهای اصلی پژوهشگاه فضایی ایران توسعه زیرساختهای فضایی کشور است، در خصوص هدف از راهاندازی این آزمایشگاه گفت: با توجه به گسترش فعالیتهای زیرسیستمی و سیستمی پژوهشکده سامانههای ماهواره، ساخت و تجهیز این آزمایشگاه در دستور کار پژوهشگاه قرار گرفت و این آزمایشگاه با هدف انجام فعالیتهای بخشهای تعیین موقعیت، تعیین وضعیت و محمولههای سنجشی تأسیس و راه اندازی شده است.
وی افزود: آزمایشگاه سیستمی AODCS دارای تجهیزات و بستر تست سختافزار در حلقه زیرسیستم تعیین و کنترل وضعیت شامل میز سه درجه آزادی، شبیهساز خورشید، سیم پیچ هلمهولتز (Helmholtz) و شبیهساز GPS است. همچنین، امکان انجام تستهای عملکردی المانهای سختافزاری زیرسیستم نیز در این آزمایشگاه فراهم شده است.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در این مراسم ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص مراحل ساخت و راهاندازی این آزمایشگاه، به برخی از خدمات قابل ارائه این آزمایشگاه شامل تست بستر HIL ماهواره در مدهای مختلف، تست عملگرهای کنترل وضعیت، تست عملکردی، توان و پارامترهای فیزیکی چرخ عکس العملی توسط GUI، تست و شبیهسازی GPS، تست عملکرد مقدماتی سنسور خورشید، شبیهسازی سختافزاری محمولههای تلسکوپی رزولوشن بالا، آزمونهای سلامت و بررسی اولیه محمولههای سنجشی، طراحی، ساخت و آزمون مدلهای آزمایشگاهی محمولههای سنجشی به منظور صحهسنجی مفهومهای مختلف و صحهسنجی سیستمی محمولههای سنجشی (مدیریت داده و ارتباطات) اشاره کرد.
وی گفت: از جمله برنامههای آتی این آزمایشگاه، تجهیز به بستر تست آسمان شب، هلمهولتز دقیق و تکمیل بستر آزمایشگاه محمولههای سنجشی است.
این آزمایشگاه به یاد دانشمند جوان پرتلاش فضایی، شادروان دکتر محمد ندافیپور میبدی مزین شد.