به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهدی هاشمی مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان با بیان اینکه پوشش ایجاد شده بر روی ابزارآلات توسط سیستم پوشش دهی در خلاء به روش قوس کاتدی بهمنظور افزایش عملکرد و عمر کاری آنها بوده، گفت: این محصول در شیرآلات بهداشتی، لوازم آشپزخانه، لوازمآرایشی، کاشی و سرامیک، رینگ خودرو، دستگیره درب و پنجره و میز و صندلی کاربرد دارد.
وی با بیان اینکه روش PVD به مفهوم رسوب بخارات یک ماده در محیط خلاء بر روی اجسام است و عملیات پوشش دهی، به روشهای گوناگون انجام میشود، گفت: یکی از این روشها، تبخیر به روش قوس کاتدی است که کاربردهای فراوانی در ایجاد لایههای تزئینی بادوام بسیار بالا و رنگهایی متنوع و متال فام دارد.
به گفته وی، سیستم پوشش دهی در خلأ به روش قوس کاتدی یک فرآیند صنعتی است که به طور گسترده برای اعمال پوششهای لایهنازک با کیفیت بالا مورد استفاده قرار میگیرد. این فرآیند تحت شرایط خلاء و با استفاده از هدهای رسوبدهی ویژه طراحی شده انجام میشود.
هاشمی با تاکید بر اینکه بالا بودن انرژی یونها در روش لایه نشانی تبخیر فیزیکی با قوس کاتدی دارای مزایایی است، گفت: برای مثال لایههای نازک پوشش داده شده به روش لایه نشانی تبخیر فیزیکی با قوس کاتدی در مقایسه با روشهای دیگر تراکم بیشتری داشته و خواص چسبندگی بهتری از خود نشان میدهند چون اتمهای رسوب داده شده به سطح زیرلایه نفوذ کرده و با قفل کردن پوشش به زیرلایه باعث افزایش چسبندگی پوشش میشوند.
وی افزود: در مقایسه با سایر روشهای پوشش دهی، یونهای پر انرژی ایجاد شده در روش لایه نشانی تبخیر فیزیکی با قوس کاتدی امکان رسوبدهی زیرلایه در دمای کمتر را به وجود میآورند؛ زیرا در این روش یونها از انرژی کافی برای تشکیل یک لایه فشرده برخوردار هستند و نیازی به تأمین انرژی حرارتی بهواسطهی گرم کردن زیرلایه نیست.
هاشمی گفت: این محصول دارای کیفیت خوبی است و قیمت پایینتری نسبت به نمونههای اروپایی خود دارد.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان با اشاره به اینکه پوشش ایجاد شده توسط این محصول مقاومت است و ارزش افزوده خوبی برای قطعات به وجود آورده، گفت: به خاطر اینکه این دستگاه در داخل تولید میشود باعث شده هزینه خدمات کاهش پیدا کند، بنابراین وسایلی مثل قاشق و چنگال معمولا بدون پوشش وارد کشور میشوند و کار پوشش آنها در داخل توسط این دستگاهها صورت میگیرد.