به گزارش خبرنگار مهر، نشست هیئت داوران مهرواره هوای نو با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در مجموعه فرهنگی شهدای هفتم تیر برگزار شد.
در این نشست حجت الاسلام مجید باباخانی مدیر کل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی اظهار داشت: نگاه سازمان تبلیغات از گذشته تا به امروز و به خصوص در سه سال اخیر به تقویت گروهها و تشکلهای دینی بوده است. اصل و ریشه تبلیغات اسلامی را افراد و کنشگرانی تشکیل میدهند که در میدان خدمت ایفای نقش میکنند و سازمان نیز سعی کرده موانع و مشکلات را برطرف سازد.
وی افزود: موضوع مجموعههای مردمی و خصوصاً تشکلهای دینی و هیئتها، محور اقدامات و تلاشهای سازمان بوده است. هیئت و آنچه از هیئتهای مذهبی برخاسته است در واقع از سرمایههای خوبی است که مردم نسبت به آن تمایل دارند.
باباخانی تصریح کرد: علاقه عموم و آحاد مردم به این سرمایه ارزشمند نشان میدهد که هنوز آن رغبتها نسبت به هیئت، این نهاد ارزشمند بسیار قابل توجه است. اگر آفات و معایبی هم هست اما ظرفیت و ریشه هیئت آن توسل و معرفت نسبت به اهل بیت است که از دل آن معرفت، حرکتی میتواند به وجود بیاید که بسیاری از خدمات را در جامعه ایجاد کند.
مدیر کل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: هدفی که هوای نو دنبال میکند این است که تشکلهای دینی و هیئتها، ظرفیتهای بسیار خود را بشناسند و تنها منحصر به دهه محرم نشود. گرچه توسل در ماه محرم بسیار ارزشمند است و خمیرمایه گرانبهایی برای حرکت بعدی به شمار میرود اما انسان میتواند در هیئت و با هیئت زندگی کند.
وی افزود: هیئت و تشکلهای مردمی منشأ بسیاری از ثمرات بزرگ در دورانهای مختلف بوده است. حرف هوای نو این است که در چهل واره دوم انقلاب اسلامی، هیئتها موتور پیشران و منشأ ابتکارات باشند. مهرواره میخواهد بگوید یک هیئت در یک مراسم صرف خلاصه نمیشود و منشأ بسیاری از خدمات تمدن ساز میتواند محصور شود. امید که مهرواره بستری باشد که بتوان از این ظرفیت استفاده کرد.
اختتامیه مهرواره هوای نو هفته اول اسفند ماه برگزار میشود
در ادامه وحید ملتجی، دبیر مهرواره هوای نو گفت: مهرواره هوای نو به دنبال این است که هیئتها نگاه به آینده داشته باشند و هیئتها در چهل واره دوم انقلاب به افق مشخصی برسند.
وی افزود: با توجه به تحولاتی که در جامعه در حال رخ دادن است هیأتها باید جای خود را تعیین کنند که در سال آینده قرار است در کدام نقطه بایستد. مهرواره میخواهد این پیام را بدهد که هیئت متعلق به همه است و همه باید از این فضا استفاده کنند. هیئت امنترین نقطه برای خانواده است و باید این پیام را به مردم بدهیم که میتوان با هیئت زندگی کرد و در مهرواره هوای نو باید نگاه رو به جلو به مردم ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه هیئتهایی در این مهرواره انتخاب میشوند که این نگاه را دارند، افزود: قصدمان برای سال آینده این است که سیاستهایی برای ارتقای هیئتها تدوین شود که در مراسم اختتامیه مهرواره ارائه میشود تا هیئتها بدانند چه مسیری را میخواهیم پیش ببریم.
ملتجی گفت: آنچه احتمالاً اتفاق خواهد افتاد این است که با توجه به اینکه مهرواره سال اول خود را پشت سر میگذارد با نگاهی سراسر با محبت این مسیر را طی کند و دنبال گردید بندی هیئتها نیستیم اما به دنبال این هستیم که کوچکترین اتفاق خوب در هیئتها جلوه داده شود، اگر مهرواره این کار را کند بزرگترین خدمت را به هیئت کرده است.
وی تصریح کرد: در سالهای آینده بخشهای دیگر به مهرواره هوای نو اضافه میشود. امسال ۸۶ هیئت را مورد بررسی قرار میدهیم و انتخابها باید قابل دفاع باشد. ممکن است در سال آینده ۳ پویش ملی را تعریف کنیم و علاوه بر معرفی برگزیدگان، افرادی که به مرحله آخر هم رسیدند مورد حمایت قرار دهیم یا در حمایتهای سازمان تبلیغات و دیگر دستگاهها در نظر گرفته شوند.
در ادامه محمدرضا سنگری شاعر و نویسنده به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: قسمتهایی که در این مهرواره وجود دارد علمی نیست و بعضاً با یکدیگر تداخل نیز دارد. همچنین این تکثرها ممکن است بعدها مشکلات مدیریتی ایجاد کند.
این نویسنده عنوان کرد: نکته بسیار مهم دیگر نگاه منظومهای است اینکه این بخشها چه نسبتی با یکدیگر دارند و نخ تسبیح آن کجا است. همچنین دیگر انتقادی که وارد است چرا وجه جهانی هیأت دیده نشده است آیا این مهرواره برای این مهم فکری کرده است.
در ادامه علی اکبر مداحی مدیر عامل هیأت رزمندگان اسلام گفت: متأسفانه در این مهرواره بخش دعا و مناجات دیده نشده و لازم است در بخشهای هیأت و تشکلهای دینی این مهم دیده شود و بخش بانوان نیز تا حدودی مغفول مانده است.
یادآور میشود هفته اول اسفند ماه مراسم اختتامیه مهرواره هوای نو برگزار میشود.