به گزارش خبرنگار مهر، «معتادان متجاهر» همواره در دهههای گذشته یکی از چالشهای اصلی در شهر تهران بوده که علاوه بر مخدوش کردن چهره شهر، سبب بهمخاطره افتادن امنیت شهروندان میشود؛ چرا که بسیاری از معتادان متجاهر برای تأمین هزینه مصرفی مواد مخدر دست به ارتکاب جرایم گوناگونی میزنند.
مدتی قبل بود که معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران از افزایش تعداد معتادان متجاهر از ۱۰ هزار نفر به ۲۱ هزار نفر از سال ۱۳۹۷ تاکنون خبر داد؛ لذا این موضوع زنگ خطری برای متولیان امر در زمینه رسیدگی و جمعآوری معتادان متجاهر محسوب میشود.
در همین زمینه؛ علیرضا نادعلی در گفتوگو با خبرنگار مهر و با بیان اینکه رسیدگی به وضعیت معتادان متجاهر در اولویت شهرداری است اما نمیتوان توقع داشت که نتیجه این اقدامات بهزودی مشخص شود، گفت: طی چهار سال گذشته رسیدگی به آسیبهای اجتماعی بهعنوان اولویت مطرح نبودهاست.
سخنگوی شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: در مورد وضعیت معتادان متجاهر قاعدتاً تعداد گرمخانههایی که وجود دارد، فعلاً پاسخگوی همه جمعیت آنها نیست و این افراد در سطح شهر پراکنده هستند.
وی بیان کرد: با توجه به وضعیت سرمای هوا، شرایط خطیری برای این افراد بهوجود خواهد آمد و مهمتر از همه اینکه پراکندگی این افراد در سطح شهر تهران چون بهدلیل بهدست آوردن مواد مخدر ممکن است مرتکب به جرایم دیگری شوند، شرایط بدی را رقم زدهاست.
نادعلی اظهار کرد: تقریباً بسیاری از امکاناتی که ظرفیتهای خدماتده و سرویسده شهر محسوب میشوند توسط همین معتادان متجاهر بهسرقت برده میشود. زمانی که حقوق فرد با حقوق جمع در تعارض قرار میگیرد حتماً باید به حقوق جمع توجه شود؛ اما در عین حال باید نگاه انسانی به این افراد نیز حفظ شود.
سخنگوی شورای شهر تهران عنوان کرد: شرایطی که در حال حاضر در سطح شهر وجود دارد قابل توجیه نیست و مردم نمیتوانند به بسیاری از پارکها بروند و در جنوب شهر وضعیت بسیار بدتر است.
وی در پایان با تاکید بر اینکه برای رفع آسیبهای اجتماعی همه ظرفیتها باید در کنار یکدیگر دیده شوند، گفت: هر دستگاهی باید ما به ازای خود را بهطریقی جبران کند و به اشتراک بگذارد و از آن طرف نیز ظرفیتهای مردمی باید در کنار آن دیده شود.