به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد آقامیری در نشست خبری با اشاره به اجرای طرح ملی تشدید کنترل و نظارتهای بهداشتی ویژه نوروز ۱۴۰۱ و ماه مبارک رمضان گفت: در ایام عید امسال برای دسترسی سریع مردم به محصولات پروتئینی از جمله مرغ، تمام کشتارگاهها از روز دوم عید فعال هستند و در روز اول نیز در هر استان باید یک کشتارگاه حتماً فعال باشد تا به مشکلات سال گذشته دچار نشویم. ضمن اینکه همکاران ما به شدت این مسئله را رصد و پایش میکنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه واحدهای پرورش حق ندارند مرغ را بیشتر از ۴۵ روز نگهداری کنند، گفت: تمام انبارها مملو از کالاهای اساسی است و ما هیچ نگرانی در این زمینه برای ایام عید و ماه مبارک رمضان نداریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حذف ارز ترجیحی برای سال آینده گفت: در حوزه دارو، واکسن و فرآوردههای بیولوژیکی دامپزشکی هیچ افزایش قیمتی ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اتفاق نخواهد افتاد و خیال تولید کنندگان از این بابت کاملاً راحت باشد.
آقا میری همچنین با اشاره به صادرات میگوی ایران به اتحادیه اروپا در سال جاری، گفت: علاوه بر این مجوز صادرات ماهیان سردآبی و گرم آبی را به اقلیم کردستان نیز صادر کردیم که اتفاق مهمی در این حوزه قلمداد میشود.
وی با اشاره به طرح پایش باقیمانده دارویی در محصولات پروتئینی خاطرنشان کرد: تا پایان ۱۴۰۱ این کار انجام میشود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه با اشاره به ممنوعیت صادرات مرغ و تخم مرغ ایرانی از سوی کویت، اظهار داشت: صادرات مرغ و تخم مرغ از کشور ما ممنوع بوده و فقط اخیراً ۵۰ هزار تن مجوز صادرات این محصولات برای شرکت پشتیبانی امور دام از محل ذخایر مازاد صادر شده است.
آقامیری با اشاره به آخرین وضعیت شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان در کشور گفت: از شهریور هر سال تا اردیبهشت سال بعد به دلیل حضور پرندگان مهاجر در کشور نگرانیهایی در زمینه شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان وجود دارد که ما با سازمان محیط زیست برنامهای برای کاهش آلودگی این پرندگان و جلوگیری از شیوع آنفولانزا در کشور داریم.
وی ادامه داد: امسال حدود ۷-۸ کانون آنفولانزا در کشور وجود داشت که این کانونها بلافاصله شناسایی و معدوم شدند.
رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به جنگ روسیه و اوکراین و تحریم کشور روسیه از سوی اروپا و برخی از کشورهای آسیایی، درباره اینکه آیا درخواستی از سمت روسها برای صادرات محصولات ایران به این کشور وجود داشته است؟ گفت: تاکنون چنین درخواستی مطرح نبوده اما سیاست وزارت جهاد کشاورزی این است که از این موقعیت برای کشورمان به نحو احسن استفاده کنیم و بتوانیم به روسیه بیش از پیش صادرات داشته باشیم. البته صادرات واکسن و دارو به این کشور از قبل وجود داشته و کماکان نیز ادامه خواهد داشت.
آقامیری با اشاره به اینکه تعداد کانونهای بیماری تب برفکی گوسفند و بز در سال ۹۹، ۵۹۲ کانون بوده است گفت: امسال این رقم به ۷۶ کانون کاهش یافته که بسیار قابل توجه است. همچنین تعداد کانونهای درگیر بیماری تب برفکی در گاوداریهای صنعتی از ۸۵ کانون در سال ۹۹ به ۴۳ کانون در سال جاری رسیده و در گاوداریهای نیمه صنعتی تعداد کانونها از ۷۲۷ مورد در سال ۹۹ به ۱۶۵ مورد در سال ۱۴۰۰ رسیده که همانطور که مشاهده میشود کاهش قابل توجهی در این زمینه اتفاق افتاده است.
وی اضافه کرد: امسال ۱۳ میلیون و ۱۸ هزار رأس واکسیناسیون در جمعیت گاو و ۱۶ میلیون و ۳۳۰ هزار رأس در جمعیت گوسفند و بز علیه بیماری تب برفکی اتفاق افتاده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه ۶۰۰ میلیون دوز نیاز سالیانه واکسن دامی در کشور است، گفت: از این میزان ۵۵۰ میلیون دوز در داخل تولید و ۵۰ میلیون دوز آن وارد میشود. همچنین از ۱۰.۵ میلیارد دوز که در داخل سالیانه مصرف میکنیم، ۳۰ درصد آن در داخل تولید میشود.
آقامیری در ادامه از واکسیناسیون ۶۱ میلیون رأس دام کوچک علیه طاعون نشخوار کنندگان خبر داد و اظهار داشت: ۹۰ درصد جمعیت دام کوچک علیه این بیماری واکسینه شدهاند و در سال آینده این رقم به صد درصد میرسد ضمن اینکه برنامه بهداشت جهانی دام این است که در سال ۲۰۳۰ این بیماری را به طور کامل ریشه کن کنیم.