به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، شاخص تولید کارگاههای بزرگ صنعتی (۱۰۰ نفر کارکن و بیشتر) که در تابستان سال جاری متأثر از اختلال در فرآیند تولید محصولات صنعتی ناشی از قطعیهای مکرر برق، با کاهش ۱.۴ درصدی نسبت به فصل مشابه سال قبل مواجه شده بود، در فصل سوم با افزایش ۶.۴ درصدی نسبت به فصل مشابه سال قبل همراه شد که فراتر از رشد محقق شده در فصل اول سال ۱۴۰۰ معادل ۵.۵ درصد است.
بر این اساس شاخص تولید کارگاههای بزرگ صنعتی طی ۹ماهه سالجاری از رشد ۳.۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل برخوردار شد. با توجه به اینکه قریب به ۷۰ درصد از ارزشافزوده بخش صنعت به عملکرد تولید کارگاههای بزرگ صنعتی اختصاص دارد، رشد محقق شده شاخص تولید کارگاههای مزبور در ۹ ماهه سال جاری نقش مهمی در رشد ۳.۶ درصدی ارزشافزوده بخش صنعت در این دوره و به نوبه خود بر عملکرد رشد اقتصادی در ۹ ماهه امسال معادل ۴.۱ درصد داشته است.
بررسی عملکرد رشد شاخص مزبور به تفکیک رشته فعالیتهای صنعتی بر حسب کدهای ISIC دو رقمی نشان میدهد که در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ از مجموع ۲۴ گروه اصلی، ۱۸ گروه با ضریب اهمیت ۶۷.۰ درصدی از شاخص کل از رشد مثبت تولید نسبت به فصل مشابه سال قبل برخوردار بودهاند و رشد ۶ گروه دیگر منفی یا صفر بوده است.
از مهمترین رشته فعالیتهای صنعتی که بیشترین سهم را در رشد محقق شده شاخص تولید طی ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ داشتهاند میتوان به «تولید داروها و فرآوردههای دارویی شیمیایی و گیاهی»، «صنایع تولید مواد غذایی»، «صنایع تولید وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمتریلر»، «صنایع تولید مواد و محصولات شیمیایی» و «صنایع تولید ماشینآلات مولد و انتقال نیروی برق و دستگاههای برقی» اشاره نمود که در این دوره به ترتیب از افزایش تولید ۲۰.۹، ۶.۶، ۷.۱، ۱.۵ و ۱۲.۲ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل برخوردار بودهاند.
در مقابل، در میان رشته فعالیتهایی که در این دوره با افت عملکرد مواجه شدهاند، «صنایع تولید فلزات اساسی»، «صنایع تولید محصولات کانی غیرفلزی» و «صنایع تولید محصولات رایانهای، الکتریکی و نوری» به ترتیب با ثبت رشدهای منفی ۱.۳، ۱.۴ و ۵.۶ درصدی، بیشترین اثر کاهنده را بر رشد شاخص تولید کارگاههای بزرگ صنعتی در نهماهه سال ۱۴۰۰ داشتهاند.