۲۳ اسفند ۱۴۰۰، ۱۰:۰۷

بانک مرکزی:

رشد اقتصادی کشور در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ به ۴.۱ درصد رسید

رشد اقتصادی کشور در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ به ۴.۱ درصد رسید

تولید ناخالص داخلی کشور با احتساب نفت و بدون احتساب نفت در ۹ ماهه سال جاری به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۵ نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب از افزایش ۴.۱ و ۳.۴ درصدی برخوردار بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد بر اساس محاسبات مقدماتی اداره حساب‌های اقتصادی این بانک، تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه (و به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۵) در سه ماهه سوم سال ۱۴۰۰ به رقم ۳۵۱۰.۲ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به سه ماهه سوم سال ۱۳۹۹، رشد ۵.۷ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین رشد اقتصادی بدون نفت طی دوره مذکور معادل ۵.۸ درصد بوده است. رشد عملکرد تولید ناخالص داخلی در سه ماهه سوم سال جاری حاصل تحقق رشد مثبت ارزش افزوده گروه‌های "خدمات"، "صنایع و معادن" و "نفت" به ترتیب معادل ۸.۱، ۳.۸ و ۵.۴ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل بوده است؛ با این وجود گروه "کشاورزی" در فصل سوم سال جاری با کاهش عملکردی معادل ۲.۵ درصد نسبت به فصل مشابه سال گذشته مواجه بوده است.

بر این اساس و در مجموع عملکرد تولید ناخالص داخلی کشور با احتساب نفت و بدون احتساب نفت به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۵ در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ به ترتیب به ۱۱۰۴۱.۴ و ۱۰۰۸۸.۷ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب از افزایش ۴.۱ و ۳.۴ درصدی برخوردار بوده است. رشد ارزش افزوده گروه‌های "خدمات"، "نفت"، "صنایع و معادن" و "کشاورزی" در این دوره به ترتیب معادل ۶.۵، ۱۱.۷، ۰.۰ و ۲.۱- درصد بود که از سهمی معادل ۳.۵، ۰.۹، ۰.۰، و ۰.۳- واحد درصد در رشد اقتصادی ۹ ماهه سال جاری برخوردار بوده‌اند. رشد ۶.۵ درصدی ارزش افزوده گروه خدمات در ۹ ماهه سال جاری عمدتاً متأثر از تحولات زیر بخش‌های "اطلاعات و ارتباطات"، "بهداشت و مددکاری اجتماعی"، "حمل و نقل و انبارداری"، "عمده فروشی، خرده فروشی و تعمیر وسایل نقلیه موتوری" و "اداره عمومی، دفاع و تأمین اجتماعی" بوده است به طوری که زیر بخش "اطلاعات و ارتباطات" سهم ۰.۶ واحد درصدی و سایر گروه‌های فوق‌الذکر هریک سهم مساوی و معادل ۰.۵ واحد درصدی از رشد تولید ناخالص داخلی داشته‌اند.

*محمدحسین معلم طاهری

کد خبر 5446585

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۷:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۳
      0 0
      تلاش در جهت رونق گیری پروژه های عمرانی و تکمیل پروژه های نیمه تمام تاثیر مستقیمی روی افزایش رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال خواهد داشت، دولت به راحتی با افزایش سهم بودجه عمرانی و تخصیص صد در صدی بودجه عمرانی در افزایش بیشتر رشد اقتصادی و تحقق وعده رشد هشت درصدی می تواند اقدام کند