به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالفضل فلاح در جلسهای با حضور محمد منان رئیسی، رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، ضمن اشاره به مطالعات انجام شده در حوزه مالی محاسباتی شهرداری بر بازنگری سریع و در لحظه جهت اصلاح سیستم مالی شهرداری بر پایه اصول علمی و استانداردهای حسابداری و تغییر آن مطابق با واقعیتهای موجود تاکید کرد.
معاون مالی و اقتصاد شهری تصریح کرد: نظام مالی شهرداری نیازمند یک خزانه واحد است تا علاوه بر آنکه تمامی منابع مالی وصولی و درآمدهای شهرداری در یک حساب تجمیع شود، قابلیت کنترل لحظه به لحظه جهت نظارت قبل، حین و پس از خرج را نیز داشته باشد. ایجاد خزانه واحد سبب تمرکز رسوب پول در همان حساب و مدیریت نقدینگی نیز خواهد شد.
فلاح ضمن اشاره به ایجاد خزانه واحد در شهرداری گفت: خوشبختانه از اسفند ماه سال گذشته، تمامی پرداختیهای سازمانها و شرکتهای شهرداری تهران از محل این حساب واحد انجام شده است اما در خصوص پیاده سازی و استقرار سامانه خزانه الکترونیکی شهرداری که طراحی آن توسط یک تیم تحقیقاتی دانشگاهی انجام شده، نیازمند همکاری و کمک همه جانبه مرکز مطالعات و برنامه ریزی هستیم.
وی همچنین از ایجاد سامانه مدیریت بدهیها و مطالبات شهرداری سخن گفت و افزود: از آنجایی که بایستی بدهی را به یک فرصت تبدیل و به عنوان یک ابزار مالی از آن بهره ببریم، لذا این سامانه را برای رصد میزان دیون و مطالبات شهرداری طراحی کرده تا با راه اندازی آن و اطلاع لحظهای از میزان بدهیها، به اندازهای ایجاد دین کنیم که بتوانیم پرداخت بدهی را انجام دهیم.
معاون مالی و اقتصاد شهری در ادامه صحبتهای خود به موضوع مولد سازی داراییها پرداخت و اظهار کرد: ما بایستی داراییهای شهرداری اعم از املاک، شرکتها و موسساتی را که سود ده نیستند از انجماد خارج کرده و مولد سازیم و بر همین اساس فروش و تهاتر املاک شهرداری در بورس کالا را که در بررسیهای صورت گرفته نشان از یک معامله سود ده دوجانبه هم برای ما و هم برای پیمانکاران را دارد، شروع کرده و برای انجام این کار بزرگ، نیازمند ثبت تمامی اسناد مالکیت شهرداری در سامانه املاک هستیم که همکاری مرکز مطالعات را میطلبد.
فلاح از راهبرد اقتصادی شهرداری تهران مبتنی بر ارائه خدمت سخن گفت و عنوان کرد: معاونت مالی شهرداری در صدد است تا راهبرد اقتصادی را که بر پایه بنگاه داری بنا شده است را تغییر داده و مبتنی بر خدمت کند به این صورت که شرکتهایش را توانمند ساخته، به مرحله بلوغ رسانیده و سهام آنها را در معرض فروش بگذارد.
وی ضمن تاکید بر ضرورت ایجاد شرکتهای دانش بنیان تصریح کرد: شهرداری میتواند تولید کنندگان را با سود سهام مشخص، تقویت کرده و با وجود برخورداری از بازار گستردهای که دارد، سهام این شرکتهای دانش بنیان را تقویت کرده و برای شرکتهای دانش بنیان بازارسازی کنند تا از این طریق منبع قابل اتکایی برای بودجه غیر نقد خود ایجاد کند.