اردبیل- دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان اردبیل گفت: رسانه‌ها و فضای مجازی اردبیل ظرفیت بالایی در کاهش ابتلا به اعتیاد دارند که باید از این ظرفیت ها به نحو شایسته استفاده شود.

به گزارش خبرنگار مهر، بهنام بهشتی پیش از ظهر پنجشنبه در اتاق فکر و اندیشه‌ورزی مبارزه با مواد مخدر با محوریت خبرنگاران اظهار کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل با تشکیل اتاق فکر و اندیشه ورزی درصدد استفاده از ظرفیت رسانه‌ها در کاهش ابتلاء به اعتیاد و شناسایی کانون‌های خطر است.

بهشتی افزود: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در سال جدید با شعار و پیام همه باهم نه به اعتیاد و ایجاد هشتک یاریگر هم باشیم در راستای برنامه‌های خود گام بر می‌دارد.

وی با اشاره به اینکه خبرنگاران سفیران و هدایتگران اندیشه‌های سالم جامعه هستند، خاطرنشان کرد: تشکیل این اتاق فکر با حضور خبرنگاران نقطه عطف در فعالیت‌های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان اردبیل است که امیدواریم بتوانیم با همفکری روابط عمومی مجموعه در ارائه راهکارهای نوین پیشگیری از اعتیاد موفق ظاهر شویم.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر باید با برنامه‌های فشرده و تبیین موضوع با تکیه بر تخصص خبرنگاران انجام شود، تصریح کرد: بند ۴ سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه در مقابله با تهدیدات و آسیب‌های ناشی از مواد مخدر و روان گردان با بهره گیری از امکانات دولتی و غیردولتی با تأکید بر تقویت باورهای دینی مردم و اقدامات فرهنگی، هنری، ورزشی، آموزشی و تبلیغاتی در محیط خانواده، کار، آموزش و تربیت و مراکز فرهنگی و عمومی است که در استان باید به آن عمل شود.

بهشتی آمار معتادان در استان را یادآور شد و بیان کرد: در حال حاضر با ورود مواد مخدر صنعتی و منسوخ شدن این مواد سنتی شاهد افزایش مبتلایان هستیم که ضروری است دستگاه‌های مرتبط مبارزه با مواد مخدر راهکارهای نوینی را در این راستا ارائه دهند.
وی با انتقاد از عملکرد ضعیف برخی از این دستگاه‌ها تصریح کرد: اطلاع رسانی از طریق روابط عمومی‌های دستگاه‌های دخیل در کاهش اعتیاد در اردبیل کافی به نظر نمی‌رسد که ضروری است در راستا نیز عالمانه و با تکیه بر علم روابط عمومی اقدام شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اردبیل تدوین پیام‌های پیشگیری از اعتیاد در برخی از دستگاه‌ها را نامناسب ارزیابی کرد و گفت: برخی از این دستگاه‌ها دسترسی مناسبی به مخاطبان در جامعه دارند نیز نتوانسته اند آنطور که شایسته است در این زمینه موفق ظاهر شوند.

بهشتی به راه اندازی خط ملی اعتیاد با شماره ۰۹۶۲۸ اشاره کرد و گفت: خانواده‌ها با ارتباط با این سامانه به راحتی می‌توانند نسبت به گزارش دهی، کیفیت ابتلاء، روند درمان و … با ما همکاری کنند.

وی با تاکید بر ورود رسانه‌ها به مقوله پیشگیری از اعتیاد و کاهش آسیب‌های ناشی از آن بیان کرد: استفاده از ابزار تبلیغات به ویژه تبلیغات محیطی، رودررو، تبلیغات درون خانواده‌ها و گروه‌های هدف می‌تواند ما را در نیل به این اهداف یاری کند.

شناسایی کانون‌های خرده فروشی موادمخدر در نقاط آسیب زا

در ادامه این نشست مدیر خبرگزاری مهر استان اردبیل نیز با اشاره به اینکه شیوه‌های قاچاق مواد مخدر و خرده فروشی‌ها از حالت سنتی خارج شده است، اظهار کرد: اغلب مجرمان پرونده مواد مخدر در قوه قضائیه از روند ابتلاء به مواد مخدر اظهار ناآگاهی می‌کنند که وظیفه اطلاع رسانی و آگاه‌سازی جامعه به عهده رسانه‌ها است.

مالک پناهی سردی با تاکید بر سوژه‌یابی رسانه‌ای در راستای آگاه‌سازی و مبارزه با مواد مخدر در جامعه خاطرنشان کرد: بسیاری از خانواده‌ها به دلیل همین عدم اطلاع از آسیب‌های سوءمصرف مواد مخدر در جامعه گرفتار شده اند که انتخاب سوژه از سوی خبرنگاران و فضای مجازی برای آگاه‌سازی این خانواده‌ها مهم به نظر می‌رسد.

وی شناسایی محل‌های امن توزیع و خرده فروشی‌ها در سطح استان را یادآور شد و بیان کرد: تا زمانی که راهکار عملیاتی در این خصوص ارائه نشود هرگونه اقدامی ابتر است و نمی‌توان این مشکلات را حل کرد.

روزنامه نگار اردبیلی انجام تحقیقات محلی و میدانی در خصوص شناسایی آسیب‌های مواد مخدر را از دیگر وظایف رسانه‌ها در این زمینه دانست و گفت: دشمن با استقرار در مرزها با آخرین تکنولوژی‌های ارتباطی اهداف شوم خود را در اشاعه و ترویج مواد مخدر به ویژه در شهرهای مرزی ما انجام داده که در این زمینه باید با هوشیاری کامل وارد شد.