خبرگزاری مهر؛ گروه مجله: به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، منصوره مصطفی زاده، کارشناس کتاب کودک در اولین روز برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در صفحه اینستاگرامش نوشت:
«چی بخریم؟
کتابهای خیلی گران! دایرةالمعارفها، مجموعههای شونصد جلدی، کتابهای نفیس.کتابهای سختگیربیاینده! کتابهای ناشران دولتی مثل کانون که پیدا کردنشان جز در فروشگاههای خودشان بعید است. کتابهایی که به محض تجدید چاپ، نایاب میشوند و دوباره باید ماهها و شاید سالها صبر کنی تا دوباره چاپ شوند.کتابهای ناشران کوچک. ناشرانی که تعداد عناوین کتابشان کم است و برای شرکتهای پخش نمیصرفد کتابهایشان را به کتابفروشیها برسانند. ناشران شهرستانی که کتابهای خوبی دارند، ولی توزیع خوبی ندارند.
چی نخریم؟
کتابهای ناشران بزرگ. پرتقال و هوپا و افق و بقیه ناشرانی که کتابهایشان در کوچکترین کتابفروشیهای شهرهای دورافتاده هم به راحتی پیدا میشوند. این ناشران شبکه توزیع خفنی دارند و درنتیجه در تمام سال میتوانید کتابهایشان را از کتابفروشی بخرید.کتابهایی که ازشان مطمئن نیستید. اگر فهرست دقیق ندارید، با تماشای جلد و ورق زدن چند صفحه، کتابی را انتخاب نکنید. فوقش اسمش را یادداشت کنید که بعداً بروید نقدها و نظرها دربارهاش را بخوانید و تصمیم بگیرید. خطر خریدن کتابهای به درد نخور در نمایشگاه کتاب خیلی بالاست! و با این وضع قیمت، بهتر است احتیاط کنید.
با خودمان چی ببریم؟
اگر مثل من برای گردش در نمایشگاه میروید، کفش خوب و قمقمه آب و خوراکی سالم. من یک دفترچه و خودکار هم میبرم و از کتابهایی که توجهم را جلب میکنند، یادداشت برمیدارم. این دفترچه، منبع ارزشمندی برای من است به عنوان کارشناس کتاب! اگر برای خرید میروید، به جز کارت، پول نقد هم ببرید؛ یکهو میبینید سیستم دستگاههای کارتخوان را کوسه گاز میزند! کیفی همراه ببرید که بتوانید داخل گردنتان بیندازید، احتمال دزدی در شلوغی نمایشگاه زیاد است. گوشیتان را هم دستتان نگیرید؛ میزنند!
با بچه چطور برویم؟
بچه را در روزی با خودتان نبرید که میخواهید کتابها را ببینید و بخرید. یک روز را برای گردش با بچهها در نظر بگیرید که خودتان تمام و کمال در خدمت گردش او باشید. دو ساعت هم بیشتر نچرخید. نگذارید خاطره خستگی و پادرد برایش بماند. عملیات نمایشگاهگردی خودتان را هم بگذارید برای یک روز بدون بچه؛ اگر گیرتان آمد!»