به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حسین دماوندینژاد در نشست با اعضای سازمان مرکزی یونیدو، تشکلهای زنبورداری و صندوق حمایت از توسعه زنبورداری کشور اظهار داشت: ایران از نظر جغرافیایی و تنوع اقلیمی از ظرفیت بالایی برای توسعه فعالیتهای زنبورداری، تولید عسل و محصولات جانبی برخوردار است و انتظار داریم سازمان یونیدو توجه ویژهای به این صنعت در کشور ما داشته باشد.
وی به رتبه چهارم ایران در تولید عسل در جهان براساس آخرین آمار فائو اشاره و تصریح کرد: ما به دنبال برنامه جامعتر با نتایج ملموس در حوزه صنعت زنبورداری کشور هستیم.
دماوندینژاد افزود: ما باید به سرعت وارد یک برنامه جهشی شویم و سازمان مرکزی یونیدو در زمینه تنوع و توسعه محصولات زنبور عسل و توسعه بازارهای بینالمللی در منطقه و جهان برای تولیدات عسل و محصولات جانبی آن میتواند همکاری کند.
وی در همین حال خواستار آن شد که همکاری سازمان یونیدو با تشکلها، اتحادیهها و بخش خصوصی به نتایج ملموستر، افزایش مهارتهای حرفه ای زنبورداران، توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار در صنعت زنبورداری ایران منجر شود.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر افزایش تولید محصولات جانبی زنبور عسل گفت: در حال حاضر نزدیک به ۴ کیلوگرم زهر زنبور عسل در کشور تولید میشود که از این میزان زهر، مقدار ارزشمندی ملیتین برای مصارف پزشکی امکان جداسازی دارد.
دماوندینژاد اتحادیه سراسری زنبورداران ایران زمین را یک تشکل مردمی خواند و افزود: کلیه اتحادیههای استانی کشور در عضویت این اتحادیه ملی هستند.
وی بر حل مسایل مربوط به آزمایشگاه تخصصی عسل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران زمین تاکید کرد و اذعان داشت: ما به سیاستهای این اتحادیه مردمی احترام میگذاریم و از ظرفیتهای قانونی وزارت جهاد کشاورزی در ارتقای کمی و کیفی این آزمایشگاه استفاده خواهیم کرد.
دماوندینژاد با بیان این که زنبور عسل منفعت زیادی برای بخش کشاورزی دارد، افزود: زنبور عسل، دام با ارزشی است و در این دوره از مدیریت باید شاهد رکوردهای اساسی تولید در این بخش باشیم.
وی توسعه و تقویت زنجیره ارزش عسل و محصولات جانبی، اتصال بازار ایران به بازارهای بینالمللی، تاسیس موسسات پشتیبان، توسعه کسب و کار، ارتقای بهرهوری در صنعت زنبورداری، بهبود کیفیت عسل و محصولات جانبی آن، انجام مطالعات و تدوین برنامههای ملی و استانی به صورت پایلوت را از جمله دستاوردهای تفاهمنامهها و توافقهای چندجانبه میان وزارت جهاد کشاورزی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صندوق حمایت از توسعه زنبورداری کشور و اتحادیه سراسری زنبورداران ایران زمین با سازمان یونیدو برشمرد.
تاکید بر اجرای پروژههای مشترک با یونیدو
در این نشست، تورج صارمی مشاور معاون وزیر و مجری طرح توسعه زنبورداری کشور نیز بر همکاریهای لازم در زمینه اجرایی کردن پروژه های مشترک با سازمان یونیدو در بخش زنبور عسل تاکید کرد.
تورج صارمی ضمن اشاره به سابقه همکاریهای انجام شده با تیم اجرایی یونیدو در ایران درست زنبورداری کشور گفت: نخستین تفاهمنامه همکاری چندجانبه میان معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صندوق حمایت از نوسعه زنبورداری کشور، اتحادیه سراسری زنبورداران ایران زمین با سازمان یونیدو در سال ۱۳۹۵ منعقد شده است و از تاریخ مزبور تاکنون نیز زمینه اجرایی کردن سه تفاهم همکاری، یک برنامه اقدام مشترک و یک برنامه توسعه ای در صنعت زنبورداری با حضور کلیه ذینفعان پروژه انجام شده است .
وی ادامه داد: در برنامه اقدام مشترک مواردی از جمله ارتقای کیفیت آموزش فنی زنبورداران، توسعه استانداردهای ملی عسل و محصولات جانبی، ارتقای زنجیره ارزش زنبورداری و اتصال به برندهای بینالمللی، ارتقای بهرهوری تولید، برنامه جامع پیشگیری و کنترل بیماری در صنعت زنبورداری و ارتقای ژنتیکی ملکه زنبور عسل پیش بینی شد که در این خصوص بخش عمدهای از آن به اجرا درآمد .
صارمی اضافه کرد: پیرو تفاهم همکاری چند جانبه منعقده در سال ۱۳۹۸ در زمینه ارتقای مهارت و توانمندی در رسته زنبورداری برگزاری بیش از ۴۵ دوره آموزش های تخصصی و مهارتی با بیش از ۴۱۰۰ نفر روز آموزش با مشارکت کلیه ذینفعان، پروژه انجام و برای نخستین بار بنیاد ملی ارتقای بهره وری و مهارت زنبورداری در کشور تاسیس شد.
مشاور معاون وزیر و مجری طرح توسعه زنبورداری کشور در خاتمه اظهار داشت: تفاهمات چند جانبه و همکاری های صورت گرفته با سازمان یونیدو منجر به توسعه، ایجاد ارزش افزوده و تقویت زنجیره ارزش زنبورداری در ایران شده است.