محمدصادق جوادی حصار سخنگوی حزب اعتماد ملی در گفتگو با خبرنگار مهر،با اشاره به سالگرد روی کارآمدن دولت اصلاحات در دوم خرداد ۷۶، گفت: اصلاحات یک جریان برآمده از متن رفتارهای اعتراضی جامعه نسبت به وضع موجود بود. یک نگاه کاملاً اصلاحی داشت، به این معنا که چارچوبهای وضع موجود را قابل تداوم میدانست؛ اما نیازمند اصلاح اساسی و جدی بود. اصلاحات در سه مناسبت، حقوق سیاسی، شهروندی و رویکردهای تعاملی بین دستگاههای حکومتی و اجتماعی تصمیم به فعالیت گرفت.
وی با بیان اینکه در دولت خاتمی به گفته خودش، هر ۹ روز یک بحران وجود داشت، تصریح کرد: متأسفانه برای دوره بعد از اصلاحات یعنی دولتِ روحانی و مجلس، همزمان با آنکه ائتلاف اصلاحطلبان و اعتدالیون در آن دوره حضور داشتند اما نقشه راه تداومبخشی وجود نداشت و راهی برای ارتباط وسیع، پایدار و فرهنگآفرین با توده مردم و منتقدان اجتماعی پیدا نمیشد. ضعف در این حوزه کاملاً مشاهده شد.
سخنگوی حزب اعتماد ملی بیان کرد: در جمع اصلاحطلبان امروزی، ناهماهنگی و عدم توانایی لازم برای تداوم اصلاحات در بیرون از جریان حاکم وجود دارد. آنها در برقراری ارتباط تعیینکننده میان دولت و متن جامعه ضعیف عمل کردند.
جوادی حصار همچنین در خصوص ناهماهنگی بین برخی احزاب اصلاحطلب مانند کارگزاران سازندگی و اتحاد ملت، گفت: این ناهماهنگی به دلیل تغییر رویکرد نیست؛ به علت تفسیر ناهماهنگ از شرایط موجود است.
وی تاکید کرد: کارگزاران معتقدند که برای بازیابی توان اصلاحی باید قدرت چانهزنی، نزدیکی و تعامل با دستگاههای حاکمیتی را افزایش داد که نمود آن در سخنان دبیر کل جدید آن«حسین مرعشی» پیدا میشود، اما حزب اتحاد ملت نقطه مقابل کارگزاران قرار گرفته و معتقد هستند که در شکاف بین دولت و ملت، باید بتوانند فاصله خویش با مردم را کم کنند و با دولت و حاکمیتِ مستقر وارد چانهزنی شوند.