ناصر ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به روی کارآمدن دولت اصلاحات در دوم خرداد ۷۶، گفت: دوم خرداد سال ۷۶ یک تحول بزرگ در کشور بود و عدهای در این میان به قدرت رسیدند. درواقع از یک انتخابات نباید یک جریان سیاسی متولد شود که متاسفانه این اتفاق در سال ۷۶ افتاد و یکی از عجایب تاریخ را شکل داد. این جریانهای سیاسی هستند که باید انتخابات را رقم بزنند.
وی افزود: آسیبشناسی جریان اصلاحات، معلول این است که عدهای پس از پیروزی در انتخابات، قدرت گرفته و یک جریان سیاسی ساختند که باعث ایجاد مشکلاتی برای کشور شد. افرادی که در سال ۷۶ به قدرت رسیدند، یک مسیر خشونتآمیز سیاسی_فکری ایجاد کردند. اگر به گذشته نگاه کنیم، شاهد خواهیم بود که آنها هیچ جریان فکری دیگری را برنمیتابیدند و با خشونتهای کلامی و ادبی با بقیه برخورد میکردند.
تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه اصلاحطلبانِ به قدرت رسیده در آن دوران، گذشته خود را به صراحت نفی کردند، گفت: خطمشی سیاسی آنها پس از چند سال تغییر کرد؛ درحالی که در دهه اول انقلاب چهره متفاوتی داشتند. رفتار آنها بسیار رادیکال و «آوانگارد» بود؛ به طوری که به جرئت میتوان گفت خیلی از انحرافات اوایل انقلاب از همین رفتارها نشأت گرفت.
ایمانی تصریح کرد: اصلاحطلبان با کمک گرفتن از ادبیات ژورنالیستی و ادبی، یک وضعیت انحصارگرایانه را در سیاست کشور به وجود آوردند، به طوری که صحنه رسانهای کشور تبدیل به یک جنگ رسانهای و فکری شد.
وی با ذکر یکی از عجایب دیگر تاریخ که توسط اصلاحات رقم خورد، بیان کرد: اصلاحطلبان پس از به قدرت رسیدن، در نقطهای مقابل حاکمیت ایستادند. حاکمیتی که معلول یک انقلاب بود. یعنی آنها مقابل ماهیت و مبانی نظری انقلاب اسلامی قد علم کردند.
تحلیلگر مسائل سیاسی ضمن اشاره به اینکه بعد از دوم خرداد ۷۶ ، اصلاحات یک موجی را علیه منتقدان خود ایجاد کرد، گفت: طی این موج، مردم نیز با اصلاحطلبان همراه شدند؛ اما به تدریج مردم به عملکردها نگاه کردند و آرام آرام به قدری از اصلاحات زده شدند که بعد از ۸ سال دولت خاتمی، به کسی رای دادند که نقطه مقابل این جریان بود. هرچند در دولت احمدینژاد هم شاهد مشکلاتی بودیم که اتفاقا ناشی از عملکرد گذشته اصلاحطلبان بود.
ایمانی افزود: مردم دیگر از اصلاحطلبان کنارهگیری کردهاند. جریان اصلاحات نیز به جز پایگاههای محدود خویش، پایگاههای مردمی ندارند و به تدریج به فراموشی سپرده میشوند.
وی همچنین در خصوص بحث اعتماد به غرب جریان اصلاحات، گفت: میزان اعتماد جریان اصلاحطلب به کشورها و سیاستهای غربی بسیار عجیب است. با وجود آنکه ایران بخاطر اعتماد به غرب، هزینههای زیادی پرداخت، اما همچنان آنها اعتماد دارند و این برخواسته از خواستگاههای فکری این افراد است که وابستگیشان به غرب را نشان میدهد. درواقع چه در دولت خاتمی و چه در دولت روحانی، این اعتماد هیچ دستاوردی نداشت.
نظر شما