راضیه تجار معتقد است باید کسانی به حوزه ادبیات دفاع مقدس وارد شوند که از لحاظ تکنیکی و نوشتن آشنایی کامل داشته باشند و علاوه برآن نوآوری در اثر داشته باشند.

خبرگزاری مهر، فرهنگ و اندیشه _ هانیه علی‌نژاد: کتاب «عباس توام بانو» روایت داستانی همسر، دختر و پسر شهید عباسعلی علیزاده، مدافع حرم بانو حضرت زینب (س) است که توسط راضیه تجار به نگارش درآمده و انتشارات روایت فتح آن را منتشر کرده است.

تجار درمورد روایت متفاوتش در این کتاب می‌گوید: ذهن نویسنده باید خلاق باشد و بعد هم یک قالب کلیشه‌ای اگر همیشه استفاده شود یقیناً مورد توجه خوانندگان قرار نمی‌گیرد. در طول تاریخ ادبیات نویسندگی در زمینه‌های مختلف مبدع هستند. زاویه دید جدیدی ارائه می‌دهند، یا از لحاظ نثری و زبانی تغییراتی ارائه می‌دهند. به هرحال در داستان سعی می‌کنند که به گونه‌ای جدید پرداخت داشته باشند. اینجا هم از نظر نگارش سعی کردم به یک فرم جدی‌تری برسم تا از آن قالب کلیشه‌ای که معمولاً مرسوم است دور شوم.به نظر من کسی که می‌نویسد باید با قلب و ایمانش بنویسد و حرفی که از دل برآید لاجرم بر دل نشیند.

وی درمورد تفاوت بیان و احساسات شخصیت‌ها بیان کرد: شخصیت‌ها وقتی صحبت می‌کنند با هم متفاوت‌اند. مسلم است که یک رزمنده و دوست شهید و یک فرد نظامی است نوع بیان و احساسات آن با خانواده شهید که نسبت بسیار نزدیکتری دارد متفاوت است.

این‌نویسنده در ادامه گفتگو، گفت: بعضی مواقع وقتی سوژه‌ای را انتخاب می‌کنید مخصوصاً در ارتباط با شهدا گاهی نویسنده بسیار اذیت می‌شود. خود شهید برای ما بسیار ارزشمند است و در قلب ما جای دارند و خودش هم که حضور ندارد ولی اطرافیان باید همکاری داشته باشند و بتوانند از نکاتی بگویند که ویژه و خاص است و به صورت جزیی است و در سیر تکاملی آن شهید و روند زندگی‌اش موثر بوده است. بعضی از اطرافیان شهدا غفلت می‌کنند و سعی می‌کنند در بیان از صفات استفاده کنند. این مصیبتی است که ما اکثراً داریم. اطرافیان از خصوصیات نمی‌گویند یا در مواردی حتی بعد از بیان پشیمان می‌شوند. این باعث اذیت ماست. اما در این کار خانواده شهید یکی از بهترین افرادی بودند که نهایت همکاری را داشتند. به ویژه همسر شهید، دختر شهید و پسرشان که با شخص مصاحبه‌کننده ارتباط برقرار نکرد و من شخصاً ورود پیدا کردم و اتفاقاً یکی از قسمت‌های کار که من خیلی دوستش داشتم همین روایت پسر شهید است که تخیل و واقعیت در هم آمیخته است.

تجار همچنین درمورد عدم اشاره به صوت مشهور شهید علیزاده گفت: گاهی می‌بینید مطلب در روایت داستانی جای کار ندارد و شعاری می‌شود. ولی من شنیده بودم که این صوت را شهید در محل واقعه و یا موقعیت خاصی ضبط نکردند و برای یک زمان دیگری بود. برای همین در اثر اشاره نکردم و تنها پشت کتاب متنش را قرار دادیم.

وی در پایان به استقبال مخاطبین از این اثر اشاره کرد و گفت: خوشبختانه کتاب‌های من مورد استقبال مخاطبین بوده است ولی چیزی که وجود دارد این است که نباید ضعیف نوشت. یعنی باید کسانی به این حوزه وارد شوند که اتفاقاً از لحاظ تکنیکی و نوشتن آشنایی کامل داشته باشند و علاوه برآن نوآوری در اثر داشته باشند تا بتوانند مخاطب را صید کنند و از دست ندهند. بعضی از کارها یکبارمصرف است و برخی حتی یکبارمصرف هم نیست و خوانده نمی‌شوند. در این حوزه باید نویسندگانی ورود پیدا کنند که توانایی دارند و از زوایای جدیدی به مقوله نگاه می‌کنند تا مخاطبان بتوانند ارتباط بگیرند. حس در کار و حقیقت‌مندی در آن بسیار مهم است.