به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر مهرداد مختاری مجری طرح «نرم افزار شبیه سازی سیستمهای زمین الکتریکی» گفت: ما موفق شدیم این نرم افزار را برای تفسیر مقاومت مخصوص خاک در زمین های چند لایه طراحی کنیم.
وی افزود: این نرم افزار قابلیت شبیه سازی سیستم های زمین الکتریکی بدون هرگونه محدودیتی را دارد.
مختاری با بیان اینکه در حال حاضر این محاسبات بر اساس دو روش حل معادلات الکترومغناطیس و معادلات شبه استاتیک انجام می شود، گفت: این نرم افزار توانایی ارزیابی شرایط ایمنی و حفاظت در پست های برق و مراکز صنعتی در شرایط گذرای اتصال کوتاه، کلید زنی و صاعقه را دارد .
به گفته وی، ماژول ارزیابی خاک این نرم افزار برای تفسیر خاک های چند لایه و تعیین مقاومت ظاهری زمین بکار می رود .
وی با اشاره به قابلیت های این نرم افزار گفت: تفسیر مقاومت مخصوص خاک در زمین های چند لایه، طراحی سیستم زمین الکترودی و شبکه مش، ترسیم نمودار های سه بعدی ولتاژ تماس، ولتاژ گام و پروفایل ولتاژ سطح، محاسبه و نمایش پروفایل میدان های الکتریکی و مغناطیسی، ارزیابی سازگاری الکترومغناطیسی از قابلیت های این نرم افزار به شمار می رود.
به گزارش مهر، گروه تحقیق و توسعه فناوری های پیشرفته به سرپرستی دکتر گئورک قره پتیان با پشتوانه نیروهای متخصص و امکانات نوین آزمایشگاهی در مرکز بهره برداری ایمن شبکه برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) به دنبال توسعه فناوری های جدید در تولید سامانه ها ، تجهیزات صنعتی و نرم افزار های کاربردی مورد نیاز بخش برق کلیه صنایع کشور و بازاریابی و فروش محصولات مرتبط است .
این گروه فعالیت خود را از سال ۱۳۹۶ با طراحی و ساخت پروژه های فناورانه در مرکز آغاز کرد و در طول این مدت گام های مهمی در راستای تقویت علمی و فنی مرکز از جمله ایجاد یک شبکه نیروی متخصص در رشته های برق ، الکترونیک ، مخابرات ، نرم افزار و سخت افزار و تجهیز آزمایشگاه تحقیقاتی سیستم های زمین الکتریکی و عقد قراردادهای صنعتی برداشته است.