مدیرکل دفتر پیش‌آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: سال زراعی جاری در سطح ۵۹۰ هزار هکتار از اراضی با بیماری‌های گندم مبارزه شیمیایی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، اکبر آهنگران سطح مبارزه با بیماری‌های گندم در سال زراعی گذشته را ۵۲۲ هزار هکتار اعلام کرد و اظهار داشت: از ۵۹۰ هزار هکتار مبارزه با بیماری‌های گندم، نزدیک به ۲۶۰ هزار هکتار با بیماری فوزاریوم خوشه گندم و بیش از ۷۰ هزار هکتار با بیماری زنگ زرد صورت گرفته است.

مدیرکل دفتر پیش‌آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: در سال زراعی جاری سطح مبارزه با بیماری فوزاریوم خوشه گندم نسبت به سال گذشته به دلیل فراهم بودن شرایط، دو برابر افزایش یافت و به ۲۶۰ هزار هکتار رسید.

آهنگران خاطرنشان کرد: در سال زراعی گذشته در سطح ۱۲۵ هزار هکتار با بیماری فوزاریوم خوشه گندم مبارزه صورت گرفت.

وی ادامه داد: امسال سطح مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم نسبت به سال پیش کمتر بود، زیرا شرایط برای بروز این بیماری مساعد نبود و از این رو در برخی مناطق این بیماری به صورت لکه‌ای بروز کرد که سریع و به موقع با آن مبارزه شد.

مدیرکل دفتر پیش‌آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور، سطح مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم را در سال زراعی گذشته نزدیک به ۲۰۰ هزار هکتار عنوان کرد.

اجرای مدل پیش آگاهی مانع از فراگیر شدن زنگ زرد شد

آهنگران در همین حال اجرای "مدل پیش آگاهی رخداد زنگ زرد گندم" را از دیگر دلایل فراگیر نشدن این بیماری در گندم‌زارهای کشور دانست و گفت: در این مدل که توسط کارشناسان سازمان حفظ نباتات طراحی شده، فاکتورهای موثر بر بروز رخداد بیماری زنگ زرد گندم به سامانه جامع پایش عوامل خسارت‌زای سازمان حفظ نباتات کشور داده شده و بر اساس داده‌های هواشناسی که روی این سامانه به‌صورت آنلاین دریافت می‌شود، بروز بیماری در قالب این مدل در مناطق مختلف کشور به‌صورت اتوماتیک سنجیده و سامانه به مدیران و کارشناسان حفظ نباتات در مناطق مختلف در صورت لزوم هشدار می‌دهد و از این رو کانون کوبی اولیه با دقت و به‌موقع انجام می‌شود.

وی بیماری زنگ زرد، فوزاریوم خوشه‌های گندم، سفیدک پودری گندم، سپتوریوز برگی و لکه خرمایی را از بیماری‌های مهم گندم برشمرد و افزود: در سال زراعی جاری در سطح ۶۰ هزار هکتار یا بیماری‌های کلزا مبارزه شد.

مدیرکل دفتر پیش‌آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه امسال نزدیک به ۱۴۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت کلزا رفت، گفت: فوما و اسکلروتینیا دو بیماری مهم کلزا هستند.