گفته شده که طرح مورد نظر آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ائتلاف هوایی منطقه ای علیه ایران با مخالفت برخی کشورهای عربی روبرو شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از چهار منبع آگاه گزارش داده است که آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال ایجاد اتحادی امنیتی با کشورهای عربی هستند که هدف آن اتصال و ارتباط سیستم‌های دفاع هوایی کشورها به هم برای مقابله با حملات موشکی و پهپادی ایران در غرب آسیاست.

در این گزارش ادعا شده است که این ایده از فناوری تل آویو استفاده می‌کند و ممکن است در جریان سفر «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا به سرزمین‌های اشغالی فلسطینی و عربستان سعودی مورد بررسی قرار گیرد.

این چهار منبع آگاه در عین حال گفتند که مذاکرات هنوز در مرحله اولیه است و پیشبرد آن با مقاومت چندین کشور عربی روبرو شده است که از همکاری تجاری با تل آویو خودداری می‌کنند.

پیش از این نیز «بنی گانتز»، وزیر جنگ رژیم اسرائیل گفته بود که اتحاد پدافند هوایی منطقه تحت فرماندهی آمریکا در حال عملیاتی شدن است و شاید با سفر بایدن تقویت شود.

یک مقام ناشناس تل آویو در گفتگو با رویترز نیز گفته است که کشورهای متحد پدافند هوایی مشترک در منطقه به جای استفاده از امکانات فیزیکی مشابه، سیستم‌های دفاع هوایی مربوطه خود را از طریق ارتباطات الکترونیکی از راه دور هماهنگ می‌کنند.

با وجود ادعاهایی که مقامات صهیونیستی درباره این ائتلاف منطقه‌ای داشته‌اند، اما رویترز گفته است که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از علنی شدن چنین طرحی خودداری می‌کنند.

یک منبع آگاه در واشنگتن نیز گفته است که اگرچه بایدن در اجلاس کشورهای عربی خلیج فارس به رهبری عربستان سعودی درباره هماهنگی امنیتی منطقه‌ای گسترده‌تر با تل آویو گفتگو خواهد کرد، اما انتظار نمی‌رود که در این مورد یک توافق رسمی اعلام شود.

بر اساس گزارش رویترز، این طرح ایجاد شبکه‌ای از رادارها، آشکارسازها و رهگیرها بین عربستان سعودی، عمان، کویت، بحرین، قطر، امارات متحده عربی، عراق، اردن و مصر با کمک فناوری تل آویو و پایگاه‌های نظامی آمریکا خواهد بود و به کشورها به ویژه عربستان سعودی و امارات اجازه می‌دهد تا تهدیدات هوایی را قبل از عبور از مرزهای خود شناسایی کنند.

یکی از منابع رویترز گفته است که پیشنهاد برای ایجاد یک سیستم تشخیص مشترک است که در آن هر کشوری که عضو باشد، سایرین را از حمله شناسایی شده مطلع خواهد کرد.

در این گزارش در عین حال گفته شده که تلاش آمریکا برای همکاری ضد ایرانی در منطقه با مقاومت برخی کشورهای عربی مانند عراق، قطر و کویت نیز مواجه است و به گفته یک مقام ارشد دولت بایدن که خواسته نامش فاش نشود: «درباره این طرح دفاعی دیدگاه‌های متفاوت در پایتخت‌های مختلف وجود دارد و عراق نمونه بارز دشواری‌های عضویت برخی کشورهای عربی در این اتحاد است، چون ایران نفوذ گسترده‌ای در این کشور دارد.»

از سوی دیگر یکی از مشاوران ارشد امنیتی عراق گفته است که هیچ طرح رسمی برای ورود به پیمانی که شامل تل آویو و مخالف ایران است به بغداد ارائه نشده و بنابراین ایجاد چنین ائتلافی مطرح نیست. این منابع گفتند که عربستان سعودی و امارات نیز برای حفظ روابط نوپا با تهران با احتیاط عمل می‌کنند.

در گزارش رویترز گفته شده است: «دولت امارات متحده عربی اعلام کرده است که از هیچ ائتلاف نظامی منطقه‌ای علیه کشور خاصی حمایت نمی‌کند و از هیچ گونه گفتگوی رسمی در این مورد آگاه نیست. عربستان سعودی، کویت، عمان، بحرین، مصر و اردن هم به درخواست‌ها برای اظهار نظر در این ارتباط پاسخ ندادند.»

در ادامه این گزارش به نقل از «یاسمین فاروک» در بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی آمده است: «ایده دفاع موشکی یکپارچه به سال‌ها قبل برمی‌گردد و دولت‌های پیشین آمریکا نیز تلاش کردند تا بر بی‌اعتمادی بین کشورهای خلیج فارس در تبادل اطلاعات غلبه کنند.»

خبرگزاری مهر را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

برچسب‌ها