۲۰ تیر ۱۴۰۱، ۱۱:۱۳

رویترز گزارش داد؛

واشنگتن از سرگیری فروش تسلیحات تهاجمی به ریاض را بررسی می‌ کند

واشنگتن از سرگیری فروش تسلیحات تهاجمی به ریاض را بررسی می‌ کند

دولت بایدن احتمال رفع ممنوعیت فروش تسلیحات تهاجمی به عربستان سعودی را مورد بررسی قرار می‌دهد اما هرگونه تصمیم نهایی در این باره به حرکت ریاض به سمت پایان جنگ در یمن بستگی دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر از رویترز، مقامات ارشد سعودی در ماه‌های اخیر و در جریان چندین ملاقات با همتایان آمریکایی خود در ریاض و واشنگتن، آنان را تحت فشار قرار داده‌اند تا سیاست فروش تسلیحات صرفاً تدافعی را به عربستان کنار بگذارند. این موضوع در آستانه سفر «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا به ریاض در این هفته، از سوی سه منبع آگاه تأیید شده است.

به گفته دو منبع، جلسات و نشست‌های داخلی آمریکا همگی غیررسمی و در مراحل اولیه بوده و در حال حاضر هیچ تصمیمی در کار نیست. همچنین به گفته یکی از مقامات آمریکا به رویترز، در این برهه، هیچ بحثی در مورد تسلیحات تهاجمی با عربستان جریان ندارد.

با این حال، همزمان با اینکه بایدن خود را برای سفری دیپلماتیک و حساس مهیا می‌کند، نشانه‌هایی را درخصوص برنامه‌های احتمالی برای ترمیم روابط تیره و تار با عربستان سعودی بروز داده است آن هم در برهه‌ای که او خواستار افزایش عرضه نفت منطقه خاورمیانه و همچنین پیوندهای نزدیک‌تر جهان عرب با رژیم صهیونیستی در حوزه مسائل امنیتی است تا از این طریق با ایران مقابله کند.

به گفته برخی مقامات کنگره آمریکا، هرگونه حرکت درخصوص رفع محدودیت‌های عرضه تسلیحات تهاجمی، در واشنگتن بدون شک با مخالفت کنگره همراه خواهد بود؛ خواه دمکرات‌ها و خواه جمهوری‌خواهانی که همواره منتقد صریح عربستان سعودی بوده‌اند.

بایدن سال گذشته و اندکی پس از روی کار آمدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا، در قبال حملات ریاض علیه یمن، موضعی سختگیرانه تر اتخاذ کرد؛ حملاتی که تلفات غیرنظامی سنگینی را برجای گذاشت؛ علاوه بر این، سوابق حقوق بشری عربستان به ویژه پس از قتل جمال خاشقچی روزنامه‌نگار منتقد آل‌سعود در سال ۲۰۱۸ به اتخاذ موضعی سفت و سخت علیه ریاض دامن زد.

عربستان سعودی به عنوان بزرگ‌ترین خریدار اسلحه آمریکا، زیر بار فشار محدودیت‌های اعمالی از سوی دولت بایدن کاملاً از کوره در رفته و به گفته یکی از منابع، مقامات این کشور در چندین فقره از سفرهای خود به واشنگتن این موضوع را مطرح کرده‌اند.

با این حال، به دنبال حمله روسیه به اوکراین در ماه مارس، رویکرد بایدن کمی تسهیل شد؛ در واقع این حمله آمریکا و سایر کشورهای غربی را برای خرید نفت، دست به دامن عربستان سعودی یعنی بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان کرد تا از این طریق کاهش عرضه نفت از سوی روسیه جبران شود.

کد خبر 5535398

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha