کتاب «انقلاب‌های ۱۸۴۸» نوشته پیتر جونز به‌زودی با ترجمه‌ بابک محقق توس نشر نی منتشر می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «انقلاب‌های ۱۸۴۸» نوشته پیتر جونز و ترجمه‌ بابک محقق، در قالب یکی از مجلدات مجموعه کارگاه تاریخ نشر نی، منتشر می‌شود. از این مجموعه تاکنون کتاب‌هایی چون «هیتلر و ظهور حزب نازی» نوشته فرانک مک دانو و ترجمه آرش کلانتری، «اتریش، پروس و برآمدن آلمان ۱۸۰۶ - ۱۸۷۱» نوشته جان برویلی و ترجمه بابک محقق، «کاپیتالیسم» نوشته پل بولز و ترجمه شیرین سادات صفوی و... منتشر شده‌اند.

انقلاب‌های ۱۸۴۸ که کم‌وبیش سراسر اروپای مرکزی، بویزه فرانسه، امپراتوری هاپسبورگ، اراضی آلمان و شبه‌جزیره‌ ایتالیا را در غوغا و التهابی بی‌مانند فرو برد، حاصل مجموعه‌ای از تحولات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بود که از انقلاب صنعتی، ظهور طبقه‌ متوسط، تلاش در راه برپایی حکومت‌های لیبرال، رشد روحیه‌ ناسیونالیستی، نارضایتی عمیق اقتصادی و توسعه‌ شهری مایه می‌گرفت.

از انگیزه‌های گسترش فزاینده این ناآرامی‌ها، ناخرسندی همگانی از سردمداران در زمینه کشورداری، خواست مردم برای همکاری بیشتر در گردانندگی کشور، آزادی رسانه‌های نوشتاری، خواسته‌های کارگران، و ناکامی اروپایی سیب‌زمینی بود که در پی آن شمال اروپا دچار آفت سوختگی سیب‌زمینی شد: آفتی که در پی آن، یک میلیون ایرلندی از گرسنگی مردند، دو میلیون آواره شدند و تا یک سده همچنان آمار مردمان آن سرزمین روند کاهنده داشت. همچنین ۴۰ تا ۵۰ هزار تن در بلژیک به‌ویژه در میان فلاندری‌های شمال آن و ۴۲ هزار تن نیز در پروس جان باختند. در فرانسه هم گرسنگی نزدیک به ۱۰ هزار تن قربانی گرفت. این رویداد مایه مرگ‌ومیر گسترده، مهاجرت و ناآرامی‌های دنباله‌دار شد.

در هر حال، با فروکش کردن شور و شوق انقلابی، به‌ناگاه در میان دستجات سیاسی اختلاف‌نظر پیدا شد و دست‌ آخر این قوای ضد انقلاب بود که استیلای خود را بازیافت. در این کتاب سیر رویدادهای منجر به انقلاب‌های ۱۸۴۸ و ناکامی آنها در هریک از سرزمین‌های آشوب‌ زده به‌نحوی شرح و بسط می‌یابد که خواننده از کشاکش حوادث پر تب‌ و تاب اروپای دهه‌ ۱۸۴۰ به درکی روشن از اسباب و علل آن وقایع می‌رسد.