سخنگوی شورای امنیت امریکا خواستار بازگشت به توافق هسته ای با ایران شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، یک مقام ارشد آمریکایی روز سه شنبه ادعا کرد که طرح روسیه برای دستیابی به صدها هواپیمای بدون سرنشین جنگی از ایران نشان دهنده نیاز فوری روسیه به تقویت داخلی خود به دلیل خسارات سنگین چهار ماه جنگ در اوکراین است.

در این ارتباط، «جان کربی»، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا مدعی شد که اعزام پهپادهای ایرانی به روسیه نشان دهنده تمایل ایران برای حمایت از جنگ مسکو علیه اوکراین است.

کربی در عین حال افزوده است که تأمین پهپادهای موردنیاز روسیه توسط ایران تأثیری بر تلاش‌ها برای مذاکره جهت بازگشت به توافق شش جانبه هسته‌ای نخواهد داشت.

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا با دفاع و تاکید بر لزوم بازگشت به توافق با ایران گفت: «ما همچنان می‌خواهیم توافق هسته‌ای را که جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران را از میان بر می‌دارد، احیا کنیم.»

ادعای مقامات آمریکایی درباره اعزام پهپادهای ایرانی به روسیه در حالی است که آمریکا و سایر متحدان غربی اوکراین بسیاری از پهپادهای کوچک‌تر و پیشرفته را به کیف داده اند. این موضوع را کربی هم تائید کرد و گفت: «ما در حال حاضر صدها پهپاد در اختیار اوکراین قرار داده ایم و در حال گفتگوی مداوم با آنها در مورد نیازهای آنها هستیم.»

ادعای سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا درباره اعزام پهپادهای ایرانی به روسیه پس از آن صورت می‌گیرد که «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در آستانه سفر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به غرب آسیا در نشستی خبری به بیان ادعاهای ضدایرانی پرداخت و مدعی شد که آمریکا اطلاعاتی مبنی بر آماده سازی ایران برای ارسال پهپاد به روسیه جهت استفاده آنها در اوکراین در اختیار دارد.

وی همچنین ادعا کرد که ایران در حال آماده سازی برای آموزش استفاده از این پهپادها به روس‌ها است و مشخص نیست هم اکنون این پهپادها را در اختیار روسیه قرار داده است یا خیر. سالیوان همچنین مدعی شد: برآورد اطلاعاتی نشان می‌دهد که برخی از پهپادها که تعداد آنها به صدها فروند می‌رسد از قابلیت حمل سلاح برخوردارند.

در مقابل ادعای مقامات غربی، «ناصر کنعانی»، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز سه شنبه در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص اظهارات مشاور امنیت ملی آمریکا درباره فروش فناوری‌های نوین ایرانی به روسیه تصریح کرد: سابقه همکاری‌های میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در حوزه برخی فناوری‌های نوین به پیش از آغاز جنگ در اوکراین بر می‌گردد و در مقطع اخیر هیچ تحول خاصی در این ارتباط رخ نداده است.

خبرگزاری مهر را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید 

برچسب‌ها