اتحادیه مرغداران گوشتی در نامه ای به رهبر انقلاب درباره از دست دادن مزیت پایداری تولید، اشتغال و خودکفایی با حجم زیان بیش از ۲۶۰۰ میلیارد تومانی که در ماه به مرغداران تحمیل می‌شود،هشدار داد.

به گزارش خبرنگار مهر، اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی در نامه ای به رهبر انقلاب درباره از دست دادن مزیت پایداری تولید، اشتغال و خودکفایی با حجم زیان بیش از ۲۶۰۰ میلیارد تومانی که در ماه به مرغداران گوشتی تحمیل می‌شود، هشدار داد.

در این نامه آمده است صنعت مرغ گوشتی کشور با دارا بودن ۱۷۵۷۸ واحد مرغداری گوشتی فعال و پتانسیل تولید بیش از یک میلیارد و۶۵۰ میلیون قطعه مرغ درسال توان تولید بیش از ۳ میلیون تن مرغ را دارد که با احتساب سرانه مصرف ۳۰ کیلوگرم برای هر ایرانی، حدود ۵۰۰ هزار تن مرغ تولیدی مازاد بوده و قابلیت صادرات و ارزآوری را با توجه به ایجاد بسترهای مناسب در صورت اجرای سیاست پایدار صادراتی دارا است.

با تصمیم دولت مبنی بر اصلاح نظام یارانه‌ای، این اتحادیه به عنوان بزرگترین تشکل ملی طیورکشور نیز بنابر رسالت مهمی که در امنیت غذایی و پیشبرد برنامه‌های اقتصادی دولت داشته، ضمن اعلام همراهی و کمک به اجرای طرح و تأمین مرغ مورد نیاز کشور، دربرنامه های ارائه شده برضرورت حذف تدریجی ارز ترجیحی و افزایش پلکانی قیمت مرغ متناسب با افزایش قیمت مؤلفه‌های تولید به منظورحذف شوک ناگهانی بر بازار تولید و مصرف تاکید داشته است.

با این وجود بروز برخی از اتفاقات ناگوارو زیان‌های سنگین و غیرقابل جبران مرغداران، عدم جذب جوجه‌های تولیدی، کاهش تولید وخطر از دست رفتن مزیت تولید پایدار که این روزها شاهد وقوع آن هستیم، در کنار زیان سنگین مرغداران و یا ترس از استمرار زیان‌های سنگین فعلی به جهت شرایط موجود و قیمت دستوری غیر واقعی، انگیزه و رغبت برای تولید را به شدت کاهش داده و بیم آن می‌رود مزیت پایداری تولید، اشتغال و خودکفایی با حجم زیان بیش از ۲۶۰۰ میلیارد تومانی که در ماه به مرغداران گوشتی تحمیل می‌شود، از دست برود.

تأمین مرغ مورد نیاز کشور به عنوان یک محصول پروتئینی با ارزش تغذیه‌ای بالا، قیمت مناسب و در دسترس بر سر سفره های مردم که متضمن سلامت جامعه و امنیت غذایی است، وظیفه تولید کنندگان درسایه حمایت دولت برای جلوگیری از به گل نشستن صنعت در این روزهای سخت و دشوار است. لذا برای کمک به عبور آسان‌تر از این شرایط سخت هم برای تولیدکنندگان و هم مردم دست استمداد به سوی حضرتعالی دراز کرده وبرای جلوگیری از ایجاد چالش جدی در تولید استدعا دارد دستورات لازم را درخصوص موارد ذیل صادر فرمائید.

۱. الزام شرکت پشتیبانی امور دام به خرید و جمع آوری فوری مرغ مازاد کشور با محوریت اتحادیه‌ها به صورت زنده و یا گرم (نه به صورت منجمد که ابزاری برای سودجویی برخی ازحلقه هاست) با خرید حمایتی و عدم عرضه هرگونه مرغ منجمد در بازار درشرایط فعلی

۲. اصلاح واعلام قیمت مرغ زنده متناسب با قیمت مؤلفه‌های تولیدبه منظور ایجاد رغبت و انگیزه در تولید کنندگان و پرهیز ازسرکوب قیمت

۳. کمک به حفظ مرغ درسبدخانوار با پرداخت یارانه از طریق کارت اعتباری خریدمواد پروتئینی یا کالابرگ

۴. همکاری، حمایت و کمک دولت به اتحادیه دراجرای سیاست کاهش هزینه‌های تولید در چارچوب برنامه‌های تدوینی که می‌تواند قیمت تمام شده را بین ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش دهد. از جمله طرح بهسازی واحدهای مرغداری با کمک تسهیلاتی دولت، طرح تولید وعرضه مرغ سایز، تزریق دانش به صنعت و...

۵. کمک دولت به تشکیل صندوق حمایت از توسعه صادرات طیور توسط تشکل ملی (اتحادیه مرغداران گوشتی) با کمک مالی دولت و تأمین منابع آن از محل عوارض واردات نهاده‌ها و محصولات دامی و سرمایه گذاری تولید کنندگان از محل جوجه ریزی و استفاده از منابع صندوق برای اعطا مشوق‌های صادراتی مرغ.

۶. توسعه صادرات مرغ و رفع ممنوعیت‌ها و محدودیت مقطعی

۷. افزایش سهم دولت در تعرفه بیمه تکمیلی طیور

۸.و اگذاری تصدی گری به تشکل‌ها در راستای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی با واگذاری مدیریت صنعت و راه اندازی سامانه‌های مورد نیاز مانند سامانه معاملات و...

۹. تسریع در روند اصلاحات ژنتیکی نژادبومی آرین به منظورجلوگیری از هدر رفت منابع و سرمایه‌های ملی با توجه به روند بسیار کند تغییرات و اصلاحات ژنتیکی وضرورت اعطای مشوق‌های لازم برای ماندگاری آرین در بازار تولید مرغ

۱۰. تأمین و تحویل طلب نهاده مرغداران بابت جوجه ریزی تا تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه با قید فوریت جهت ورود این قبیل از مرغداران به چرخه تولید و جلوگیری از زیان سنگین تر آنان.