به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «هارمونی پولی» نوشته اولیویا ملان و شری کریستی با ترجمه سید محمد باقر غروی نخجوانی به تازگی توسط انتشارات نشر یزدا با همکاری گروه نشریات سازمان چاپ و نشر، منتشر و راهی بازار نشر شده است.
این کتاب جهت خودشناسی مالی و به عنوان نقشه راهی برای اشخاص و زوجهاست که در دو بخش اصلی «هارمونی پولی و شما» و «هارمونی پولی برای شما و شریک زندگی تان» و در ۱۱ فصل به مخاطب تفاوتهای زن و مرد درباره پول: درک دو فرهنگ متفاوت، الگوهای قطبی سازی: رفع اختلاف بر سر قدرت و حرکت به سمت میانه، فراگیری نحوه شناسایی باورهای غلط و کنار گذاشتن آنها، تعیین وضعیت فعلی، شنیدن صداهایی از گذشته، پرداختن به شخصیت پولی، به اشتراک گذاری تاریخچه پولی و غیره به مخاطب اطلاعاتی را میدهد.
اولیویا ملان در مقدمهای در ابتدا این کتاب میگوید:
«صحبت کردن درباره پول برای اکثر افراد دشوار است در تجربه روان درمانی ام، متوجه شده ام که مراجعین نمیتوانند بدون غمگین و یا آزرده خاطر شدن درباره مباحث پولی صحبت کنند. در واقع گاهی برای آنها راحت تر است که راجع به موضوعات زناشویی یا ترسهای کودکی حرف بزنند تا زندگی پولی شأن.
کاملاً به یاد دارم که در ابتدای دهه ۱۹۸۰ صحبت درباره پول بدترین تابو بود_ نه فقط در مطب درمان گر بلکه به طور عمومی متأسفانه برای تعدادی از ما هنوز هم چنین است چرا؟ به این دلیل که در فرهنگ ما مفهوم پول فراتر از ظاهر فیزیکی آن است؛ با عمیقترین نیازهای احساسی ما به عشق، قدرت، امنیت، استقلال، کنترل و عزت نفس گره خورده است از آنجا که ما معمولاً نمیدانیم که پول دارای چنین ظرفیتی برای ایجاد فشارهای روحی، روانی و احساسی است بر سر آن میجنگیم بی آنکه بدانیم علت جنگ چیست و چگونه آن را رفع کنیم.
به ما در طول زندگی مان چندان الگوهای خوبی از چگونگی صحبت درباره پول ارائه نمیشود در نقطه مقابل، با آگهیهای تبلیغاتی فراوانی بمباران میشویم که سعی دارند به ما ضرورت خریدن بهترین، جدیدترین، بزرگترین یا سریعترین چیزها را القا کنند وعده کسب فوری ارزش و جایگاه و ترغیب به اینکه دنبال لذات آنی خود باشیم نه برنامه ریزی و پس انداز برای دستیابی به چیزی که میخواهیم. این پیامها باعث نوعی بیماری همگانی ولخرجی شده که جز بدهی چیز دیگری به بار نمیآورد فقط مسئله خانوار نیست بسیاری از دولتها و حتی قانون گذاران بر این باورند که «الان هزینه کن بعداً بپرداز».
از میان آن ایی که تسلیم وسوسه خرج کردنهای افراطی میشوند افرادی هستند که پول احتکار میکنند یا پیوسته دلواپس آن هستند هنگامی که یک محتکر و یک ولخرج به هم می رسند تعارض میان آنها غیر قابل اجتناب است یکی میخواهد ذره ذره پول خود را پس انداز کند و دیگری میخواهد حتماً مقداری از آن را خرج کند تا از خرید و تجارب لذت بخش بی نصیب نماند.
در فصل پنجم این کتاب با عنوان گفتگوهای پولی: ابزارهایی برای رشد و تغییر شکل میخوانیم:
«وقتی تلاش میکنید رابطه خود را با پول ارزیابی کنید اغلب رسیدن به درک کامل و دیدگاه صحیح برایتان سخت است سالها قبل اولیویا به حل این معضل کمک کرد و آن هم با کمک تکنیک «گفتگوی پولی» که یک تمرین برای افزایش آگاهی است و به افرادی که به دنبال درک بهتر خودشان هستند کمک کرده. او درباره ارزش این تکنیک و راز پیداشدن آن میگوید: هنگامی که برای اولین بارتعلیم مردان و زنان در رابطه با هارمونی پولی را آغاز کردم میترسیدم که مردم به این عقیده من که همه ما با پول رابطهای مانند یک انسان داریم واکنش منفی نشان دهند با این وجود اعتقاد داشتم که اگر از این استعاره برای کشف جنبههایی از رابطه مان با پول استفاده کنیم (برای مثال وضعیت فعلی آن تأثیرات عمده در گذشته و تغییراتی که باید صورت داد) میتوانیم کارهای غیرعقلانه ای که ما را از رفتار خردمندانه در مورد پول وا میدارد را کشف کنیم.
به همین دلیل تمرین درمانی قبلی را تغییر دادم و به تمرینی که آن را گفتگوی پولی نامیدن تبدیل کردم اما با این وجود همچنان شک و ترددید داشتم: آیا برای مردم این تمرین عجیب و غریب خواهد بود؟ آیا به غیر از برخی افراد رک و صریح بقیه میتوانند خودشان یک گفتگوی پولی صحیح ایجاد کنند؟
خوشبختانه ترسهایم بی دلیل بودند. بسیاری از مراجعین به ایجاد گفتگوی پولی علاقه نشان دادند و از آن اطلاعات بسیاری به دست آوردند. برخی از آنها گفتند که این وظیفه برایشان بسیار سرگرم کننده بوده است! بعد از خواندن و شنیدن صدها گفتگو باید بگویم (نقل قولی را به عاریه بگیرم از ویل راجرز) هیچ گفتگوی پولی نداشتم که دوستش نداشته باشم. آنها همیشه حرفهایی برای گفتن داشتند و جالب، عمیق و روشنگر بودند.»
کتاب «هارمونی پولی» در ۲۶۳ صفحه با شمارگان هزار نسخه و با قیمت ۱۰۵ هزارتومان در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.