عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: از مدیران بورس کالا می‌خواهیم به عرضه زعفران با نرخ پایین ورود کنند تا اجحافی در حق کشاورزان زعفران کار و تولیدکنندگان ایجاد نشود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از باشگاه توسعه کسب و کار یونسکو، محمد صفایی با بیان اینکه حدود ۲ ماه و نیم آینده فصل برداشت زعفران است گفت: عمدتاً در فصل برداشت، زعفران سال قبلش عرضه می‌شود و در چند روز گذشته شاهد ورود عده‌ای به بورس کالا و عرضه زعفران با ۲۰ درصد کاهش قیمت از نرخ روز در بورس کالا تحت عنوان عرضه زعفران سال‌های گذشته هستیم که در صددند با ایجاد سیگنال منفی در بازار، قیمت زعفران را تحت تأثیر قرار دهند.

وی افزود: شاید یکی از دلایل عرضه، این باشد که کسانی که خودشان می‌خواهند خریدار زعفران باشند کاهش قیمتی به زعفران بدهند.

صفایی در عین حال بر ضرورت ورود مسئولان بورس به این موضوع تاکید کرده و گفت: مسئولان باید مانع از کاری شوند که دودش به چشم کشاورز می‌رود؛ این اتفاق را البته به اشکال مختلف کسانی که در بازار زعفران هستند و تجار بزرگ انجام می‌دهند و این دفعه از طریق بورس وارد شدند و حتماً نیاز است مسؤولان محترم بورس وارد شوند و از این اجحافی که در حق تولیدکننده و کشاورز می‌شود پیشگیری کنند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه زعفران ایران از کیفیت بالایی برخوردار است و همه اینها مرهون زحمات کشاورزان زحمتکش است گفت: زعفران‌کاران مشکلات زیادی در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت دارند ولی با این قبیل اتفاقات، در نهایت سود حاصل از زحمات آنها عمدتاً به جیب دلالان می‌رود.

وی بیان کرد: با کاهش سطح زیر کشت زعفران در سال جاری پیش بینی می‌شود تولید زعفران کاهش چشم گیری نسبت به سال‌های گذشته داشته باشد و همین پیش بینی کاهش تولید، باعث افزایش تقاضای مشتریان خارجی برای خرید زعفران و افزایش قیمت آن در چند ماه اخیر شده است، متأسفانه در چند روز گذشته با ورود مافیای زعفران و دلالان به بورس کالا، با عرضه زعفران با ۲۰ درصد کاهش قیمت از نرخ روز در بورس کالا در صدد هستند که با ایجاد سیگنال منفی در بازار قیمت زعفران را تحت تأثیر قرار دهند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این در حالی است که طبق محاسبات دقیق انجام شده با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، قیمت تمام شده زعفران در سال جاری بیش از ۴۰ میلیون تومان می‌باشد و با پایین آمدن قیمت، طبیعی است که کشاورز با ضرر و زیان بزرگی روبرو خواهد بود و نا امید تر از قبل، برای سال‌های آینده دیگر به کشت این محصول استراتژیک ایران نمی‌پردازد و این کار جایگاه ایران را به عنوان قطب تولید زعفران دنیا به خطر خواهد انداخت.

صفایی تصریح کرد: با توجه به موارد اعلام شده، از مدیران ارشد بورس کالای ایران انتظار می‌رود ضمن موضع گیری سریع نسبت به این قضیه با جلوگیری از عرضه زعفران با نرخ پایین، دست مافیا و دلالان را از بورس کالا کوتاه کنند و نگذارند که آینده صنعت زعفران ایران توسط عده‌ای خاص نابود شود.