به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه ایران نوشت گفت: محصولات نوشت افزار نماد مهم استقلال فرهنگی کشور تبدیل شده است و پیش از آنکه یک مقوله صنعتی باشد، فرهنگی است، زیرا به حوزه هویت ملی مربوط میشود.
وی به ورود فرهنگ حقارت در ۲۰۰ سال گذشته اشاره کرد و درباره این نوع فرهنگ گفت: این نوع نگاه که از اوایل دوره قاجار با شکست در جنگ در برابر روس رقم خورد، جریان روشنفکری نظریهپرداز دشمن شد. همچنین متون قاجار و پهلوی را باید با نگاه عبرت مطالعه کنیم. در متون گذشته از پیشرفت و جلو رفت غرب با حسرت نگاه میشد؛ درحالی که فرهنگ ایرانی قابلیت پیشرفت و توانایی دارد. شعار ما میتوانیم با معجزه انقلاب اسلامی به اثبات رسید و در وزارت آموزش و پروش شاهد بازگشت غرور در میان دانشآموزان با درخشش در المپیادها هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اهمیت خلق کاراکترهای بومی و ملی در حوزه صنایع فرهنگی اشاره کرد و گفت: در محصولات فرهنگی هنوز شخصیتهای مورد علاقه مخاطب بومی نیست و در این زمینه نیازمند هماهنگی وزارتخانههای فرهنگ، آموزش و پرورش و صمت برای تغییر وضعیت موجود هستیم.
اسماعیلی گفت: با اطمینان سرعت پیشرفت نوشتافزار را رقم خواهیم زد و بخش عمدهای از کودکان بازهای رایانه انجام میدهند و ۳۳ درصد مردم استفاده کننده هستند که باید مبلغ نوشتافزار باشد تا بتوانیم مجموعهای از نمادهای ایرانی شکل دهیم.
وی به ایجاد قرارگاههای مختلف در معاونتهای این وزارتخانه اشاره کرد و درباره تولید کاغذ ملی گفت: عزم ما برای تولید کاغذ ملی جدی است و سال آینده حتماً نیازهای کتب مدارس و مطبوعات با کاغذ ملی خواهد بود.
نوشتافزار سنگر کلیدی و استراتژیک است
در ادامه اینمراسم سید احمد عبودتیان را به عنوان «دستیار رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولت»، عرصه نوشتافزار را سنگر کلیدی و استراتژیک کشور دانست و با بیان اینکه در دهه اخیر فعالیت نوشتافزار ایرانی اسلامی بهدرستی دیده نشده است، گفت: صنایع فرهنگی و نوشتافزار، مردمیترین فعالیت حوزه صنایع خلاقه است و متأسفانه این فعالیت برای افکارعمومی بهخوبی ترسیم نشده است. ما در حوزه صنایع خلاق فرهنگی فعالیتی مانند قالیبافی داریم که در دنیا معجزه کرده است.
وی با اشاره به اینکه صدور مفاهیم انقلاب اسلامی با نوشتافزار و صنایع فرهنگی رقم خواهد خورد، گفت: در کشوری که ادعا میشود "هنر نزد ایرانیان است و بس" از بازار ۲ هزار و ۵۰۰ میلیاردی صنایع فرهنگی در جهان سهم اندکی دارد که نسبت روایی نیست.
عبودتیان به اهمیت نقشآفرینی مردم در عرصه فرهنگ گفت: مجموعههای مردمی کلید نجات کشور در بحرانهای مختلف میباشند. ۱۰ سال فعالیت نوشتافزار ایرانی اسلامی ماحصل جوانانی است که به گفته برخی ناپخته بودند و درحالی که امروز میتوانیم سرمان را بلند کنیم و درباره بازار نوشتافزار سخن بگوییم و سهم تعیین کنیم.