به گزارش خبرنگار مهر، مؤسسه خیریه بهشت امام رضا (ع) که مرکز نگهداری بیش از یک هزار نفر از ایتام، معلولین، کم توانان ذهنی و سالمندان بیمار رهاشده است، در راستای فرهنگ سازی در زمینه پذیرش تفاوتها، تصمیم به تولید عروسکهای دارای معلولیت گرفته، بدین امید که برای کودکان همبازیهای متفاوتی بسازد تا مسیر پذیرش این گروه از افراد نیز در جامعه هموار شود.
در نخستین قدم توسط مؤسسه بهشت امام رضا (ع) و خیرین مجموعه، تعداد ۱۰ هزار عروسک با طرح معلولیت، تولید و نایب الزیاره توانیابانی است که آرزوی سفر به کربلا را دارند اما به دلایل مختلفی همچون عدم مناسب سازی مسیر برای معولین، تمکن مالی و شرایط جسمانی قادر به حضور در این حماسه بزرگ را نداشتهاند.
بر اساس برنامه ریزی و هماهنگیهای انجام شده این عروسکها قرار است در مرزهای مهران، شلمچه، چزابه و همچنین فرودگاه امام خمینی به کودکانی که عازم این سفر هستند، هدیه داده شده تا نایب الزیاره توانیابان در سفر عتبات عالیات بوده و سلام آنها را به پیشگاه سیدالشهدا (ع) برسانند.
خانواده عروسکی بهشت امام رضا (ع)، نخستین حضور خویش را با نام سیدالشهدا (ع) آغاز و در نظر دارد تا فعالیتهای خویش را در مناسبتها و فعالیتهای مختلف فرهنگی اجتماعی ادامه دهد.
دوره کودکی روزگار مهمی است و بخش عمدهای از باورها، اعتقادات و در نهایت رفتارهای ما مربوط میشود به قصههایی که در دوران کودکانی برای مان تعریف میکنند و یا اسباب بازیهایی که برای مان خریده اند و برای مان لالاییهایی خوانده اند. همه ما آنقدر خوشبخت بودیم که لالاییهای دوران کودکی مان، روضه امام حسین (ع) بود و افتخار دوران جوانی مان سینه زنی و رؤیای زندگی مان قدم زدن در مسیر پیاده روی اربعین بود، اما حسرت ما وقت کوله بستن برای سفر اربعین، بغض دوستانی است که نمیتوانند با ما هم قدم باشند. میدانید چرا؟ چون اسباب بازیهای دوران کودکی همه ما، شبیه هم بود و آنقدر شبیه هم که متوجه تفاوتها نشدیم. یاد نگرفتیم و نپذیرفتیم. برایش آماده نشدیم. برای همین هم مسیرها برای تفاوتها مهیا نشده است و هم اکنون مجموعه بهشت امام رضا (ع) تصمیم گرفته است تا تعدادی عروسک طراحی و تولید کند تا با عروسکهای دیگر متفاوت باشند و بتوانند قصههای دوران کودکی ما رو کامل کنند.
هر عروسک به نیابت از یک توان یاب تولید و راهی زیارت میشود تا به دست بچههایی برسد که در مسیر پیاده روی اربعین قدم میزنند. به این امید که کودکان یک همسفر دوست داشتنی متفاوت پیدا کنند و عروسکهای شأن را با خودشان به زیارت ببرند و سلام توانیابی که عروسک به اسم آنها تولید شده را به آقا برسانند.