به گزارش خبرگزاری مهر، اوجو آنیا، استاد دانشگاه کارنیج مِلون آمریکا، در گفتوگو با نشریه کات (THE CUT)، تاج و تخت ملکه الیزابت دوم را «سمبل بردهداری و استعمارگری و عذاب مستقیم ناشی از آن» توصیف کرد.
آنیا میگوید که (ملکه) رئیس حکومتی بوده که به وی خسارتی بسیار دردناک وارد کرده و این خسارت «تمام زندگی او را در برگرفته و همه کسانی که از (ملکه) آسیب دیدهاند، همچنان این داستان را تعریف خواهند کرد.»
آنیا ساعاتی پیش از مرگ ملکه الیزابت در توئیتی نوشته بود: شنیدهام شاه اعظمِ یک امپراتوری غارتگر، متجاوز و نسلکش، بالاخره رو به موت است. امیدوارم درد و عذابش طاقتفرسا باشد.
البته توئیتر به دلیل نقض قوانین این پلتفرم، بلافاصله این توئیت را پاک کرد.
آنیا پس از مرگ ملکه الیزابت، در توئیتی دیگر به نقش امپراتوری انگلیس در تأمین اسلحه و مهمات برای دولت نیجریه در جریان جنگ داخلی این کشور حدفاصل سالهای ۱۹۶۷ تا ۱۹۷۰، اشاره کرد و نوشت: اگر کسی انتظار داشته باشد که چیزی جز تنفر نثار ملکه کنم باید این آرزو را به گور ببرد؛ ملکهای حاکم بر دولتی که حامی نسلکشی و قتل عام و آوارگی نیمی از خانواده من بود و بازماندگان آن نسلکشی هنوز برای غلبه کردن بر آثار بهجا مانده از آن، در تقلا هستند.
توئیتهای آنیا توجه زیادی را به خود جلب کرد از جمله جف بزوس، بنیاگذار شرکت آمازون که در پاسخ به این توئیت نوشت «این کسی است که مثلاً برای بهتر شدن جهان کار میکند؟ من اینطور فکر نمیکنم.»
آنیا نیز متقابلاً نوشت: باشد که همه کسانی که از تو و طمع بیرحمانهات در این دنیا خسارت دیده و رنج کشیدهاند، تو را با همان (نفرتی) به یاد آورند که من استعمارگران را.»
آنیا میگوید: روز پنجشنبه در حال خواندن اخبار بیبیسی درباره نگرانیها راجعبه سلامتی ملکه و مرگ قریبالوقوع او بودم. این اخبار همزمان احساسات و رنجی بزرگ در من پدید آورد؛ اینکه او چطور ملکهای و نماد چه چیزی بود. میراث بردهداری و استعمارگری و رنج و عذابی عمیق. مردم میگویند «اوه، نه، او تنها یک رهبر فرمالیته و تشریفاتی بود و واقعاً هیچ کاری نکرده و گویی او از این ماجرا منزه است. آنها میگویند که درباره استعمارگری حرف میزنم و سوال من این است که آیا در تمام عمرتان یک بار هم با آن روبرو شدهاید؟»