به گزارش خبرگزای مهر، رئیس جمهور شیلی از دریافت استوارنامه سفیر رژیم صهیونیستی خودداری کرد.
این خبر را جروزالیم پست هم تائید کرده و به نقل از رسانههای شیلی گفته است که «گابریل بوریک»، رئیس جمهور شیلی روز پنجشنبه از دریافت استوارنامه «گیل آرتزیلی» سفیر تل آویو در شیلی خودداری کرد.
منابع شیلیایی گفتهاند که این تصمیم در اعتراض و به دلیل کشته شدن کودکان فلسطینی در بمباران اخیر نوار غزه از سوی ارتش رژیم صهیونیستی صورت گرفته شده است.
در حال حاضر دریافت استوارنامه سفیر تل آویو به تعویق افتاده و مشخص نیست که آیا در نهایت رئیس جمهور شیلی استوارنامه سفیر تل آویو را مورد تائید قرار خواهد داد یا خیر؟
همچنین برخی رسانههای شیلی از جمله روزنامه لاترسرا اعلام کرد که عدم پذیرش استوارنامه سفیر تل آویو در شیلی به دلیل کشته شدن یک نوجوان فلسطینی در جریان حملات نظامیان صهیونیستی در کرانه باختری صورت گرفته است.
پیش از این نیز «گابریل بوریک»، در گفتگو با شبکه ۱۳ تلویزیون این کشور تصریح کرده بود که ما از نزدیک پیگیر تحولات اوکراین هستیم و با مردم این کشور به سبب جنگ اعلام همبستگی میکنیم اما بهتر است بدانیم که جاهای دیگری همچون فلسطین هستند که جنایات بیشتری در آن اتفاق میافتد اما در مورد آنها همبستگی کمتری صورت میگیرد.
بوریک اظهار داشت که فلسطین سالهاست اشغال شده و ما از آنچه در آنجا میگذرد اطلاع چندانی نداریم و مهم است که بدانیم در آنجا چه اتفاقاتی میافتد.
«گابریل بوریک» که کمتر از یکسال پیش به ریاست جمهوری شیلی رسیده، نامزد جناح چپ ترقیخواه شیلی است که از مدافعان فلسطین و از حامیان تحریم کالاهای تولید شده در شهرکهای اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطین است. بوریک با ۳۵ سال سن جوانترین رئیس جمهور تاریخ شیلی است و از زمانی که نماینده پارلمان شیلی بود به انتقاد از تل آویو میپرداخت.
سال گذشته همزمان با پیروزی بوریک نیز، «جروزالیم پست» در مطلبی با توجه به انتخاب این نامزد ائتلاف چپ به ریاست جمهوری شیلی، نوشت: نفوذ فرهنگی ایران در شیلی رو به افزایش است و به ریاست جمهوری رسیدن یک فرد چپگرا در این کشور میتواند این فرایند را تسریع کند.
در این مطلب که از سوی «امانوئل اتولنگی» پژوهشگر ارشد «بنیاد دفاع از دموکراسیها» نوشته شده است به فعالیت «مرکز فرهنگی» ایران در سانتیاگو پایتخت شیلی اشاره شده که از سوی یک روحانی عضو حزبالله اداره میشود. این فرد روابط خانوادگی و اقتصادی قوی با حزب الله دارد و در شیلی برای حزبالله کمک مالی جمع و نیرو استخدام میکند.
در بخشی از این گزارش به این مسئله اشاره میشود که ایران در تمام کشورهای آمریکای جنوبی جای پای محکمی دارد و به کمک مراکز فرهنگی خود، در جوامع میزبان نفوذ میکند. کار این مراکز این است که سیاستمداران، کنشگران، روزنامهنگاران و دانشگاهیان چپگرا را به شیوهای هدفمند جذب خود کنند.
اتولنگی در ادامه نوشت: شبکه تلویزیونی اسپانیایی زبان «هیسپان تیوی» ایران به همین منظور در سال ۲۰۱۲ تأسیس شد حال آنکه مرکز فرهنگی سانتیاگو هم با کمک هیسپان تیوی، در آشنایی مردم شیلی با اسلام و مذهب شیعه سهیم است.