به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سیدمجتبی خیامنکویی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در اجلاس سراسری رؤسای مؤسسات پژوهشی و تحقیقاتی سازمان تات که در مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور در کرج برگزار شد، اظهار کرد: ما در تولید علم مسؤولیت نداریم اما مگر میشود یک کار پژوهشی کاربردی انجام داد ولی تولید علم در آن نبوده و هیچ فایدهای برای بخش کشاورزی نداشته باشد.
وی افزود: در تات در نیم قرن اخیر خیلی از جهتگیریها در راستای اهداف بخش بوده ولی یکی از مهمترین دلایل این فاصله، عدم درک صحیح مسؤولان از ظرفیت تات بوده و نگاه حاکم بر این سازمان مانع از استفاده بهینه از ظرفیت این بخش شد اما در این یک سال اخیر منعطفترین ظرفیت در تات ایجاد شده است.
معاون وزیر در سازمان تات اظهار داشت: ریلگذاری جدیدی در این سازمان انجام شده که ماهها بر روی آن کار شده و ویژگیهای این تفکر جدید برای همکاران به شکل مبسوط بیان و پیشنهاد شده که کشتی تات که در حرکت است نیاز به قایقهای تندرو برای پاسخگویی به نیازهای فیالبداهه وزارت جهاد مثل الگوی کشت دارد که ظرف ۲.۵ ماه اختیارات این بخش به ما واگذار و بر اساس اطلاعات موجود، به این پرسشها پاسخ دادیم.
خیامنکویی با بیان این که برخی فهم درستی از ظرفیت تات ندارند، گفت: سازمان تات مجموعهای متشکل از ۲۱ مؤسسه و مرکز ملی و ۳۵ مرکز استانی است که در بعضی از این استانها ظرفیتهای کمنظیری معادل یک مؤسسه داریم.
وی خاطرنشان کرد: تمام ظرفیت مؤسسات تحقیقاتی در اختیار معاونان وزیر است و در صورت کوتاهی در این بخش، من مطالبهگر هستم؛ امروز چرخ دنده سازمان تحقیقات درگیر حوزه اجرا شده و اتفاقی که سالها آرزوی آن را داشتیم محقق میشود.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بازوی اصلی جهاد کشاورزی در استانها را مراکز تحقیقات عنوان کرد و افزود: کل ظرفیت تات یک ظرفیت واحد است که اگر در استانی مشکلی به وجود میآید تمام مؤسسات وظیفه دارند راهکار رفع مشکل را بر اساس امکانات ارائه دهند.
وی با بیان این که اتفاقات خوبی در مجموعه وزارت در حال رقم خوردن است، اظهار داشت: چرخ دندههای آموزش و پژوهش و مؤسسات درگیر حوزه اجرا شده اما هنوز از ظرفیتهای موجود کامل استفاده نکردهایم.