محمود جباروند، در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در حوزه تجهیزات پزشکی دچار خود تحریمی شده ایم و همه کالاها در گمرک گیر کرده و که علت آن نیز، قوانین دست و پا گیر است.
وی با اشاره به کمبود برخی اقلام چشم پزشکی مثل لنزها، گفت: لنزها آمده اما در گمرک گیر افتاده و دلیل آن نیز، اختلاف اداره کل تجهیزات پزشکی و گمرک، بر سر درصد ارزش افزوده است.
جباروند با اشاره به بلاتکلیفی شرکتهای تجهیزات پزشکی که کالاهای خود را وارد کرده اند اما در گمرک مانده است، افزود: این موضوعات به آسانی توسط دولت، قابل حل شدن است.
وی همچنین از فریز شدن برخی تجهیزات پزشکی به دلیل عدم توجه اداره کل تجهیزات پزشکی به اصلاح قیمتها خبر داد و گفت: متأسفانه اداره کل تجهیزات پزشکی نمیخواهد قیمتها را اصلاح کند و همین موضوع باعث فریز برخی تجهیزات پزشکی در انبارها شده است.
جباروند تاکید کرد: فریز کردن تجهیزات پزشکی، مشکلی را حل نمیکند و اداره کل تجهیزات پزشکی میبایست بر سر قیمت کالاها، با تأمین کنندگان به توافق برسد.
رئیس انجمن چشم پزشکی ایران با اشاره به تأمین نیازهای چشم پزشکی از تولید داخل و واردات، گفت: حداکثر ۲۰ درصد تجهیزات چشم پزشکی مورد نیاز کشور از طریق تولید داخل تأمین میشود و ۸۰ درصد تجهیزات چشم پزشکی، وابسته به واردات است.
جباروند به موضوع ارز ترجیحی اشاره کرد و افزود: ارز ۴۲۰۰ تومانی عامل رانت است و بهتر است برای تجهیزات پزشکی، ارز نیمایی بدهند و تفاوت نرخ آن را با ارز آزاد کم کنیم.
وی ادامه داد: اگر ارز نیمایی به موقع تأمین شود و دولت نیز از طریق بیمهها از بیماران حمایت کند تا هزینههای آنها افزایش نیابد، مشکلات حوزه تجهیزات پزشکی قابل حل است.
جباروند گفت: تخصیص ارز نیمایی علاوه بر اینکه به نفع کشور و دولت است، میتواند منجر به کاهش هزینهها شود؛ به شرطی که بیمهها از بیماران حمایت کنند.