به گزارش خبرنگار مهر، عضو هیأت مدیره انجمن واردکنندگان سموم و کود ایران در نشست خبری این انجمن در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر آسیب سموم پرخطر بر خاک گفت: سموم پرخطر و پرمصرف مشخص است چه بلایی سر خاک میآورد. حرف ما هم استفاده از سموم کم خطر و مصرف پایین است.
سید مهدی حسینی یزدی افزود: اجازه دهیم سموم نسل جدید وارد شود. این سموم و کودها سرمایه گذاری بلندمدت بوده که ارزانتر تمام شده و سالمتر است که در ادامه سلامت خاک و جامعه را حفظ میکند.
در ادامه پاسخ به پرسش سموم و حفاظت خاک کیانوش کلهر عضو دیگر انجمن واردکنندگان سموم و کود گفت: در حوزه واردات بحث فقط تجارت نیست بلکه حفظ منابع پایه است. بر اساس سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی سطح زیر کشت گلخانهای به حدود ۲۲ هزار هکتار رسیده که ۲۰ برابر فضای باز است.
وی تصریح کرد: سطح زیرکشت کمتر اما عملکرد بهتر انجام شد.
در این باره سید مجید عمادی هم به پاسخ سوال مهر اضافه کرد: اصلی ترین سرمایه آب و خاک است. اگر نهادههای با استاندارد و با کیفیت استفاده نشود منابع خدادادی از بین میرود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر بسیاری از خاکهای کشور قلیایی شده و آبها شور شده یا لب شور شده است.
او گفت: نهادههای کشاورزی نامناسب و تک عنصر، خاک را قلیانی میکند. ۱۷ عنصر برای سلامت گیاه لازم است. ۳ عنصر از هوا گرفته میشود و باقی باید به خاک اضافه شود تا در نهایت برای غذای گیاه اقدام کند.
عمادی اظهار کرد: با کاشت و برداشت عناصر خاک از بین رفته و خاک تهی میشود. در دورهای فقط فسفات تزریق شده و زمین را نابود میکند. کودها باید ترکیبی از عناصر مختلف و گوناگون داشته باشد و در اختیار کشاورز قرار گیرد که در نهایت غذای سالم و خاک سالم انتظار داشت.
عمادی در پایان گفت: گاهی فقط کمبود مواد مغذی در خاک مطرح است اما بعضی اوقات موضوع با مسمومیت خاک مواجه هستیم که حاصل مصرف کودهای ناسالم بوده است.