به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری جشنواره خودنویس زرین با حضور علیرضا نعمت اللهی دبیر جشنواره خودنویس زرین و جمعی از نویسندگان سومین خودنویس در سالن اجتماعات خبرگزاری مهر برگزار شد.
نعمت اللهی دبیر جشنواره خودنویس زرین با اشاره به روند برگزاری این جشنواره گفت: در آئین اختتامیه سومین دوره جشنواره خودنویس تصمیم بر این شد تا برگزیدگان خودنویس مجدداً به رقابت با یکدیگر بپردازند. نوقلمانی که در خودنویس حضور داشتند، اثری را منتشر کردند، باید ببینیم که آثار اثر دوم شأن فراتر از اثر اول شأن است؟
وی افزود: به نظر میرسد ارتباط با نویسنده بسیار مهم است و زمانی که کار را یاد میگیرد باید اخلاق حرفهای را هم آموزش ببیند که در نشر چه اتفاقاتی افتاده است و تا چه اندازه نشر برای او زحمت کشیده است.
دبیر جشنواره خودنویس زرین گفت: نشر صاد برای تولید هر کتاب در دوره سوم خودنویس، نزدیک به ۲۵ میلیون تومان هزینه کرد. این انتشارات بار مالی را متحمل شد تا آثار نوقلمان منتشر شود و به نظر میرسد باید بخش دیده شدن را خود نویسنده انجام دهد یعنی خودش در این مسیر قدم بردارد و از ارتباطاتش استفاده کند.
وی ادامه داد: تولید اثر سه پایه دارد که میتوان به نشر، نویسنده و اثر اشاره کرد. نویسندگان خودشان باید تلاش کنند تا محتوای شأن در بازار نشر دیده شود.
نعمت اللهی گفت: آثار رسیده از برگزیدگان سه دوره جشنواره خودنویس، تا پایان دی داوری و در نهایت اعلام میشود. انتخابیها در دورههایی که از اول بهمن آغاز میشود، حضور مییابند و زیرنظر اساتید طرحهای داستان و رمان شأن را پیش میبرند. این دورهها تا شهریور ۱۴۰۲ به پایان میرسد.
وی ادامه داد: از شهریور سال ۱۴۰۲ تا اوایل دی ۱۴۰۲ داوری آثاری که زیرنظر اساتید نوشته شده است، انجام میشود و در نهایت اول دی سال ۱۴۰۲ آئین اختتامیه را خواهیم داشت. تا کنون استقبال خوبی شده است تا جایی که برخی از اعضا تا چهار طرح را برای مان ارسال کرده اند.
دبیر جشنواره خودنویس زرین گفت: نفر اول ۳۰ میلیون تومان، نفر دوم ۲۰ میلیون تومان و نفر سوم ۱۰ میلیون تومان جایزه دریافت خواهد کرد. همچنین حق التألیف یک هزار جلد پس از دریافت مجوز به نویسنده اثر پرداخت خواهد شد.
وی افزود: پیشنهادم این است که نویسندگان با یک طرح وارد جشنواره نشوند؛ چراکه سلایق داوران مختلف است. حداقل با چند طرح وارد رقابت شوید تا یک طرح تان پذیرفته شود.
نعمت اللهی در پایان گفت: تا کنون سه دوره از جشنواره خودنویس را برگزار کردیم که در هر دوره ۲۰ نوقلم تحت آموزش قرار گرفته اند که در مجموع ۶۰ نوقلم هستند. هم اکنون ۶۰ نوقلم در جشنواره خودنویس زرین به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت و در نهایت ۲۰ نوقلم از میان ۶۰ نوقلم انتخاب خواهند و تحت آموزش زیرنظر اساتید قرار خواهند گرفت.
در پایان نشست از پوستر جشنواره خودنویس زرین با حضور رونمایی شد.