به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حمیدرضا سلیمانی، رئیس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حاشیه نمایشگاه بینالمللی ماشینآلات کشاورزی، نهادهها، سیستمهای نوین آبیاری و کشتهای گلخانهای گفت: این اولویتها از جمله در حوزه پایش، مقابله با آفات و بیماریهای مرتع و جنگل است، زیرا مشکلات عدیدهای در این زمینهها وجود دارد و از شرکتهای دانشبنیان توانمند، مراکز پژوهشی و رشد در خواست همکاری برای رفع یا کاهش این مشکلات با استفاده از فناوریهای نوین کردهایم.
وی افزود: در فاز نخست، طرح شناسنامهدار کردن الکترونیکی درختان جنگلی به صورت پایلوت در استان کرمانشاه انجام و با نصب تراشه الکترونیکی در تنه حدود ۱۰۰۰ درخت، امکان پایش هوشمند آنها در زمینه محافظت در برابر آسیبهای طبیعی و غیرطبیعی فراهم شده است.
وی ادامه داد: هدف ما این است در راستای پایش هوشمند منابع طبیعی در قالب یک بسته حرکت کنیم و در این بسته از ظرفیتها و ابزارهای مختلف از جمله تصاویر ماهوارهای، سلولهای خورشیدی و نرمافزارها استفاده کنیم.
سلیمانی با بیان این که امسال به دلیل محدودیتهای اعتباری، فاز دوم این طرح شروع نشده است، اظهار داشت: در صورت تأمین اعتبار، مصمم هستیم فاز دوم طرح شناسنامهدار کردن الکترونیکی درختان جنگلی را در بخشهای دیگری از جنگلهای استان کرمانشاه و همچنین استانهای لرستان و کردستان عملیاتی کنیم.
وی در مورد نمایشگاه بینالمللی ماشینآلات کشاورزی، نهادهها، سیستمهای نوین آبیاری و کشتهای گلخانهای نیز تصریح کرد: بیشتر محصولات و دستاوردهایی که در این نمایشگاه در معرض نمایش گذاشته شده در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی، صنایع غذایی و تبدیلی و کشتهای گلخانهای است و هر چند کم و بیش محصولات دانشبنیان مرتبط با حوزه منابع طبیعی نیز ارائه شده، اما فاصله زیادی با نیاز این بخش دارند.
رئیس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در همین حال ابراز امیدواری کرد در نمایشگاههای آتی، محصولات و خدمات دانشبنیان بیشتری در حوزه منابع طبیعی معرفی شود.