به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، سفیر جدید کشورمان در بورکینافاسو، با قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در محل این وزارت دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار مجتبی فقیهی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بورکینافاسو با دکتر وحید حدادی اصل، قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل، درباره مهمترین موضوعات مورد اهتمام دو کشور به گفتوگو و تبادل نظر پرداختند.
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل در این دیدار اظهار داشت: مرکز همکاریهای علمی بینالمللی آمادگی دارد در سه زمینه ارتباطات دانشجویی (بورسیه های تحصیلی)، تبادل استاد و فرصتهای مطالعاتی برای اساتید و ایجاد پارک های علم و فناوری و محصولات دانش بنیان و همچنین انتقال تکنولوژی با آن کشور فعالیت نماید.
وی در خصوص ارتباطات دانشجویی تصریح کرد: در این حوزه دارای ۱۲۷ دانشگاه تکمحوریتی و منفرد، ۵ دانشگاه پیام نور، جامع علمی کاربردی، فنی و حرفه ای و فرهنگیان و آزاد با شعبات بسیار زیاد، ۵۶۱ موسسه پژوهشی و ۵۰ پارک علم و فناوری هستیم و در مجموع با دانشگاههای زیرمجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی بیش از ۲۲۹۰ موسسه آموزش عالی در کشور مشغول فعالیت هستند که ظرفیت بسیار خوبی محسوب میشود.
حدادی اصل خاطرنشان کرد: از کشورهای عراق، سوریه، افغانستان، لبنان و ... حدود یکصد هزار دانشجو در کشورمان مشغول به تحصیل هستند.
وی بیان کرد: پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و طی ۴۴ سال با توجه به پیشرفت تکنولوژی در کشورمان، در بسیاری از صنایع از جمله صنعت نفت به خودکفایی رسیدهایم و میتوانیم این توانمندیها را در قالب انتقال تکنولوژی با کشور بورکینافاسو به اشتراک بگذاریم.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بورکینافاسو نیز در این دیدار، سه چالش عمده کشور بورکینافاسو را امنیت، بهداشت و درمان و غذا دانست و گفت: کشور ما در تمام این موارد دارای مزیتهای نسبی است و در جهت رفع این چالشها و بر اساس روابط دوجانبه میتوانیم به این کشور یاری رسانیم.
فقیهی خاطرنشان کرد: ما در عرصه فناوریهای علوم فنی، کشاورزی، انتقال تکنولوژی و همچنین اعطای بورسیه میتوانیم به کشور بورکینافاسو کمک کنیم.
در پایان این دیدار، دو طرف بر افزایش تعاملات علمی، آموزشی و فناوری با کشور بورکینافاسو تأکید کردند.