دکتر وحید حدادی اصل در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ما در بحث همکاریهای بین المللی دو حوزه داریم افزود: یک حوزه مربوط به سازمانها و یک حوزه مربوط به تعاملات است.
وی ادامه داد: در حوزه سازمانی ایران عضو ۷۰ سازمان است که یکی از کارهای ما این است که بتوانیم از این ۷۰ سازمان نفع ببریم، یعنی فقط این نباشد که مثلاً پول بدهیم و عضو شویم، الان شروع کرده ایم، یونسکو فعال شده و در حال فعال کردن سازمانهای دیگر هستیم، میخواهیم دانشگاهها را سوق دهیم تا در این سازمانها فعال شوند. ما در خیلی از این سازمانها فقط حق عضویت میدهیم، این درست نیست باید بتوانیم از آنها استفاده کنیم.
رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم افزود: در بحث تعاملات بین المللی اکنون دیگر دانشجو و استاد هدف نیست، بیشتر هدف ما انتقال فناوری است، اکنون ایران بعد از ۴۰ سال با توجه به کارهایی که انجام داده، به دستاوردهایی رسیده است، باید بررسی کنیم که چطور میتوانیم آن را به کشورهای دیگر انتقال دهیم، و از کشورهای دیگر چه فناوریهایی را میتوانیم به داخل کشور منتقل کنیم، بنابراین در بحث تعاملات بین المللی تمرکز روی بحث انتقال فناوری است به عنوان مثال در مقوله پارکهای بین المللی، پارک مشترک تبریز و چین راه اندازی شده که کار خوبی بود از این نمونه دو و سه تای دیگر در حال انجام است که نتیجه آن اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: در بحث دانشجویی نیز بیشتر هدف ما پذیرش دانشجوی خارجی است تا اعزام دانشجو، حال بحثهایی میشود که مثلاً این تعداد دانشجو از کشور خارج شده است، در تمام دنیا دانشجو میرود، ما دوست نداریم ایرانیها بروند، ولی بعضی مواقع نمیتوانیم جلوی کسی را هم بگیرم لذا وزارت علوم متولی رفتن دانشجویان نیست، متولی آموزش دادن به دانشجویان است.
حدادی اصل افزود: در حال حاضر بیش از ۱۴۰ دانشگاه بزرگ در کشور داریم و اعتبارمان آنقدر بالا است که هیچ جای دنیا نیست که اعتبار این ۱۴۰ دانشگاه را زیر سوال ببرند، چند دانشگاه نیز خاص هستند که کشور عراق برای اعزام دانشجو به آن دانشگاهها روی آنها حرف دارد. در این راستا من خودم به عراق رفته و روی این موضوع صحبت خواهم کرد، ادله خوبی هم داریم، دانشگاههای دنیا جامع هستند بنابراین امتیازشان بالا میرود، برخی دانشگاههای ما جامع نیستند، مثلاً خیلی از دانشگاههای ما علوم انسانی هستند لذا انشاالله اینها را درست میکنیم.
نظر شما