به گزارش خبرنگار مهر، اعضای کنگره بین المللی ملأ عبدالله بهابادی یزدی با حجت الاسلام و المسلمین سید مجتبی حسینی نماینده محترم مقام معظم رهبری در عراق دیدار و گفتوگو کردند.
در ابتدای این دیدار حسن عبدی پور، دبیر علمی کنگره بهابادی یزدی به تشریح مجموعه فعالیتهای کنگره از ابتدا تاکنون پرداخت و بر ضرورت شناخت عالمان شیعه در طول تاریخ و معرفی آنها به نسل جدید تاکید کرد.
وی افزود: بیش از دهها مؤسسه اروپایی در موضوعات مختلف مذهب شیعه مشغول پژوهش هستند و کار آنها در اصل بزرگنمایی خلاءهای موجود است. آنها با صرف مبالغ هنگفت در حال تخریب و تضعیف تشیع در جهان هستند، بنابراین معرفی شیعه به زبان علمی و آکادمیک در زمان معاصر با نویسندگان پژوهشگری که از بهترینها هستند یک از پروژهای در دست اقدام است و باید هم باشد. میراث شیعی مملو از ستارگانی است که وزنه سنگینی برای دین و مذهب محسوب میشوند. ما میراث خود را از همین علما داریم، اما متأسفانه بخش عظیمی از آثار و مکتوبات این علما هنوز احیا نشده است و این کار سختی است و محققان هم کمتر به سراغ آن میروند. به عبارتی ما هنوز در ابتدای راه هستیم.
عبدی پور ادامه داد: ما باید نهضتی را آغاز کنیم که کارش رساندن رسالت و پیام علما به نسل جدید باشد. یک از شخصیتهایی که احیای آثار و تفکراتش میتواند به درد این عصر بخورد علامه ملأ عبدالله بهابادی یزدی است که جامع معقول و منقول بوده است، شاگردان بزرگی را هم تربیت کردند.
در ادامه این دیدار، حجت الاسلام و المسلمین حسینی تصدی امور سیاسی آن هم از سوی عالمان را جهادی واجب و قابل توصیف دانست و گفت: با این که تصدی یک منصب سیاسی توسط علما در گذشته، در خدمت سلطان صورت میگرفت، اما نیت این علما از جمله علامه بهابادی خدمت به دین و مذهب بوده است. احیای آثار این عالمان انتقال تفکر و شناساندن واقعی آنها به نسل جدید است. لذا باید یک کارگروه محقق و متخصص جهت احیای این آثار تشکیل شود و با حساسیت و دقت نظر فراوان این امر صورت پذیرد. البته برای ترمیم و احیای این آثار افرادی نیز هستند که با هزینه بسیار کم مبادرت به این کار کنند. برخی از نسخههای خطی در منازل نگهداری میشود و در زمان رژیم سابق بسیاری از این نسخهها منتقل شده است.
وی افزود: در راستای فعالیت کنگره، مؤسساتی وجود دارند که بتوانند در پیشبرد احیای این آثار کمک و مساعدتهایی داشته باشند. بنابراین گذشتگان را باید احیا کرد نه احیا الأحیاء. ما یکسری دورههای علوم انسانی دو ساله را برای طلاب و فضلا حوزه برگزار میکنیم. دوره آتی، دوره تحریریه نویسی است که میتواند بحث احیای تراث را نیز به عنوان یک درس در آن گنجانده شود. در باره اهمیت و کیفیت تراث شیعه و چگونگی اجرای این طرح باید اطلاعات مدون شده در قالب این کنگره و این شخصیت عالم تهیه و از آن بهره کافی را برد.
نماینده مقام معظم رهبری در کشور عراق در ادامه با قدردانی از تشکیل دبیرخانه کنگره ملأ عبدالله بهابادی، بزرگداشت و احیای آثار این عالم جلیل القدر را کاری مقدس بر شمرد که قیاس در آن محو است. حجتالاسلام حسینی ادامه داد: آنچه در حوزهها، علوم و معارف دینی داریم همه مدیون و مرهون این میراث است، میراث علما والعلماء ورثة الأنبیاء. مدرس اصلی ما انبیا بودند و بعد از ایشان دست به دست گشته و هر ارثی از نسلی به نسل دیگر انتقال مییابد و لذا اگر بتوانیم احیائی انجام دهیم در واقع سلسله وصول معانی و ارزشها، احکام، معارف و علوم اسلامی و به ویژه عقاید را توانستهایم تصحیح کنیم. مسلماً در طول این وراثتی که وجود داشته ممکن است احیاناً مطالبی حذف یا پیچیده و یا بدان اضافه شده باشد.
حجت الاسلام حسینی اضافه کرد: حتی در زمان ائمه اطهار علیهم السلام هم تهمتها و افترائاتی به این حضرات بسته شد که همه اینها باید تصفیه سازی اساسی شود و این عمل مقدور نیست مگر این که کسی در این عصر مطالعه محققانه و دقیق داشته باشد تا بداند این رشتهها از کجا آمده و چگونه باید آنها را پیگیری کرد و اگر هم به حد یقین نرسد حداقل به حد حجت برسد. بنابراین کار مقدسی است و البته زحمت و سختیهای زیادی هم در این مسیر وجود دارد. البته این کاری است گروهی که هم نیاز به پژوهش و تحقیق دارد و هم نیروهای آزموده را میطلبد.
حجت الاسلام حسینی در پایان با این عبارت خطاب به برگزار کنندگان کنگره گفت: شما در واقع حافظ ارث انبیا علیهم السلام و علمای گذشته هستید و این کار بسیار ارزشمندی است و ما نیز از آثار به طبع رسیده این کنگره استفاده کافی و وافی را خواهیم برد. خداوند متعال شما را در این راه مقدسی که در پیش گرفتهاید مؤید و موفق کند و حافظ شما باشد.