۷ اسفند ۱۴۰۱، ۱۱:۴۵

ستار حمود الاعرجی مطرح کرد؛

علامه بهابادی تفکری سیال در انتقال افکار سیاسی پدید آورد

علامه بهابادی تفکری سیال در انتقال افکار سیاسی پدید آورد

رئیس دانشکده فقه دانشگاه کوفه ضمن اعلام آمادگی این دانشگاه برای کمک و همیاری به کنگره علامه بهابادی یزدی گفت: این شخصیت بزرگ تفکری سیال در انتقال افکار سیاسی پدید آورد.

به گزارش خبرنگار مهر، اعضای علمی کنگره بین المللی علامه ملأ عبدالله بهابادی یزدی با رئیس دانشکده فقه دانشگاه کوفه دکتر ستار حمود الأعرجی دیدار و گفت‌وگو کردند.

ستار حمود الاعرجی در این دیدار گفت: شخصیتی همچون علامه ملأ عبدالله بهابادی یک نماد و مظهر واقعی برای مکتب اسلام و مذهب شیعه محسوب می‌شود. وی در بهترین شرایط و جایگاه زمانه خودش بود و به حق باید برای این شخصیت منحصر به فرد برخاست و نشست. وی در زمانه‌ای که کشمکش‌ها و درگیری‌های دو دولت ایران و عثمانی به اوج خود رسیده بود نقش مهم و سازنده و مدیریتی تحسین برانگیز از خود بر جا گذاشت. زمانی که اوضاع سیاسی و تاریخی جهان و ایران در حال تغییر بود اعتبار اهل تسنن را برگرداند در شرایطی که انسان درصدد این بود تنها از جان خودش در برابر بلایا و کشمکش‌ها محافظت کند.

وی افزود: با اینکه ریاست دانشکده فقه را عهده دارم در سمت استادی نیز در دانشکده مشغول به تدریس هستم و دائماً به دانشجویانم می‌گویم که ملأ عبدالله تفکری سیال در انتقال افکار سیاسی پدید آورد و تأثیراتی ایجاد کرد چنان که بعد از قریب به ۴۰۰ سال که از درگذشت این شخصیت والا مقام می‌گذرد هنوز بحث‌ها و تألیفاتش در رأس متون درسی حوزه است و با قوت تدریس می‌شود.

ستار حمود الاعرجی اضافه کرد: علامه شیخ عبدالله به سوی عرصه‌های عقلی موجود در عصر ما پیش رفت و ما ارزش و اعتبار این دستاورد علامه را حاصل تلاش و همت این شخصیت بزرگ می‌دانیم.

رئیس دانشکده فقه دانشگاه کوفه در بخش دیگری از سخنان خود با ستودن عمل بزرگداشت این شخصیت تأثیر گذار زمان خودش در عرصه علمی و سیاسی، گفت: دانشکده فقه و بلکه دانشگاه کوفه با تمامی ظرفیت‌ها و امکاناتی که در دسترس دارد، آماده همکاری با کنگره علمی علامه بهابادی است. ما با شخصیت‌ها و مراکز و دانشگاه‌هایی ارتباط علمی داریم و همه این ارتباطات را برای همکاری و مشارکت در برگزاری پیش نشست‌های کنگره به کار خواهیم گرفت. ما تمام قد در کنار شما هستیم و اساتیدی به نمایندگی دانشکده فقه به همراه اساتیدی از کنگره علامه ملأ عبدالله برای ارائه موضوعات نشست آماده خواهند بود.

حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی در عراق با موضوع علامه بهابادی

وی در بخش دیگری از سخنان خود به انتشار فراخوان حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی در عراق با موضوع علامه بهابادی یزدی اشاره کرد و ادامه داد: ابتدا نیاز به یک نسخه الکترونیکی از کل اطلاعات مربوط به آثار و تألیفات علامه، زندگی و زوایای مختلف شخصیت علمی ایشان که تاکنون احیا و احیاناً در حال احیا هستند، داریم تا آنها را از طریق کانال اطلاع رسانی دانشکده در اختیار اساتید و دانشجویان قرار دهیم. اینجانب تمام تلاش خود را برای گفت‌وگو با اساتید و دانشجویان خواهم کرد تا ان‌شاءالله مقالات و پایان‌نامه‌های در خور شأن و مقام شخصیت علامه ملأ عبدالله بهابادی یزدی به کنگره ارائه شود.

وی افزود: این امر می‌تواند هم به افزایش تألیفات کنگره کمک کند و هم مشارکت و تألیفات اساتید را در غنای علمی کنگره بیفزاید. برخی از دانشکده‌های اسلامی در عراق این توانایی را دارند که با مشارکت در کمیته‌ای مشترک بتوانند با هم‌افزایی و همگرایی بیشتر به اعتلای هر چه بیشتر این کنگره مساعدت کنند و ما نیز هر امکان و اقدامی را که در این مسیر صورت گیرد با دیده منت می‌پذیریم و هرگونه مقدماتی جهت ارتباط با عتبات، علما، شخصیت‌های دینی و دانشگاهی و مراکز اسلامی نیاز باشد در کنار شما خواهیم بود.

رئیس دانشکده فقه دانشگاه کوفه اضافه کرد: در صورتی که تمایل داشته باشید با برخی از شخصیت‌های علمی دانشگاه‌های اسلامی گفت‌وگو و از ایشان در خواست شود در کمیته‌های علمی تخصصی کنگره فعالیت کنند، این امر می‌تواند به امر پیشبرد مقاصد کنگره کمک شایانی کند. همان گونه که می‌دانید یک استاندارد و معیار سنجی آموزشی در دانشگاه‌ها وجود دارد که این امتیاز بسیار خوبی جهت ورود اساتید و دانشجویان و ارائه موضوعات و پایان‌نامه‌هاست. چرا که مشارکت شخصیت‌های مؤثر علمی و دینی در کنگره‌های بین المللی نیز یک معیار قابل سنجش برای افزایش کیفیت آن کنگره خواهد داشت و مخصوصاً اگر در موضوع برگزاری کنگره و نشست‌های مقدماتی با مشارکت مراکز و شخصیت‌های عراقی باشد طبعاً بین المللی بودن کنگره و اقزایش سطح علمی آن بیشتر نمود خواهد داشت.

وی همچنین به امکانات علمی دانشکده فقه دانشگاه کوفه اشاره کرد و ادامه داد: یکی از بخش‌های که در این دانشکده داریم بخش عقاید و افکار اسلامی است که تقریباً ۱۰ استاد متخصص در علم کلام و فلسفه در آن فعالیت می‌کنند و همچنین ۳۰ شخصیت از اساتید حوزه‌های علمیه را نیز داریم که در زمینه علم منطق و دروس حاشیه تدریس می‌کنند که می‌توان از تواناییی‌ها و ظرفیت‌های علمی ایشان بهره لازم را برد. همچنین می‌توانیم فراخوان حمایت از پایان‌نامه‌ها را با فایلی از کل اطلاعات کنگره در اختیار کمیته‌های فعال دانشکده‌های اسلامی عراق قرار دهیم و اینجانب وظیفه این امر را شخصاً به عهده خواهم گرفت و از ایشان جهت حضور در نشست‌ها و کنگره‌ها دعوت خواهم کرد. در واقع با این کار می‌خواهم مشارکت همه افراد را جلب کنم تا با همه افکار و عقاید تا ایشان را جذب کنیم و وضیعت کنونی ایران و شیعه ایران را برایشان تشریح کنیم که برای اکثر ایشان مبهم و ناشناخته است.

ستار حمود الاعرجی ادامه با توجه به بین المللی بودن این کنگره و امتیازاتی که در ارائه پایان‌نامه‌های دانشجویی و حتی مقالات اساتید وجود دارد و می‌تواند ملاکی برای امتیاز و سطح علمی ایشان باشد، ابراز اطمینان کرد که مشارکت‌های در خور توجهی در این کنگره صورت گیرد.

وی در پایان با ابراز تشکر از اهتمام ورزیدن به احیای میراث شیعی و پرداختن به شخصیت‌هایی مانند ملأ عبدالله که در این عرصه زحمات قابل ملاحظه و ستودنی داشتند، تشکیل یک کمیته هماهنگی به نمایندگی از دانشکده فقه دانشگاه کوفه و کنگره را برای سرعت بخشیدن به هماهنگی‌ها و تبادل اطلاعات علمی را یک ضرورت دانست.

کد خبر 5719459

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha